František Suchan
9. února 2015 • 15:18

Kdo si řekl o šampionát? Salák jako jednička či spolehlivý Klesla

Vstoupit do diskuse
0
  • Největší šanci mají podle Sportu Salák, Klesla, Koukal a SmoleňákNejvětší šanci mají podle Sportu Salák, Klesla, Koukal a SmoleňákFOTO: Koláž iSport.cz

    Jsou tací, o nichž kouč Růžička ví, co dovedou. Má je v oku po dlouhé roky, o jejich zapojení minimálně do finální přípravy pro šampionát není sporu. Ručinský, Němec, Červenka a dalších pár osvědčených jmen… Když budou zdraví, na turnaji se ukážou. Kdo další ale na právě skončené akci zaujal a žádá si zvýšenou pozornost? Deník Sport vybral šest nejvýraznějších postav dvojutkání s Rusy.

  • Alexander SALÁK (brankář, Novosibirsk, 28 let)

    Salák vychytal dvě výhry nad Ruskem Salák vychytal dvě výhry nad RuskemFoto Jaroslav Legner (Sport)

    Šance na MS podle Sportu 70 %

    Vzhledem k okolnostem (a samozřejmě svým výkonům) má momentálně nejblíže pozici jedničky pro šampionát. Pavelcův nástup je vzhledem k vývoji NHL nejistý a Kováře pravděpodobně čeká dlouhá pauza mezi koncem klubové sezony a startem turnaje. Salák si sice v sobotní partii vybral i slabší chvilky, perfektní čtvrteční vystoupení a sebevědomý projev ale potvrdily jeho fazonu z ligy.

  • Rostislav KLESLA (obránce, Třinec, 32 let)

    Rusové se chtěli rvát. Provokoval Smoleňák, pral se Klesla
    Video se připravuje ...

    Šance na MS podle Sportu 60 %

    Spolehlivých obránců jako je on tolik nenajdete. Zkušenosti ze stovek zápasů NHL a pohodu z Třince prodává v mnohdy nenápadném balení, pro spoluhráče je ale radost mít ho za sebou. Rozehraje, vystřelí, a s výhledem pro mistrovství přece jen dostane spíš defenzivnější roli, kterou splní bez výhrad. Navíc ukázal, že se nepárá s nějakou tou rozmíškou. Jak jde do tuhého, nerozmýšlí se.

  • Petr KOUKAL (útočník, Jokerit, 32 let)

    Petr Koukal skóruje v zápase s Ruskem v Karlových Varech Petr Koukal skóruje v zápase s Ruskem v Karlových VarechFoto Reuters

    Šance na MS podle Sportu 55 %

    Pamatujete na zlatý šampionát 2010? Kde v klíčových zápasech dupal tak, že člověk žasnul, kde se v něm tolik energie bere? Tak přesně takhle hraje i po pěti letech. Finské prostředí v kulisách KHL jako by ještě vyladilo jeho výbušné bruslení, v oslabení skočí do rány klidně po hlavě, nezná pojem „odklouzaný zápas“ a potěší ho i úloha v bránící formaci. Hokejista do nepohody, takoví se hodí.

  • Radek SMOLEŇÁK (útočník, MODO, 28 let)

    Smoleňák opět dostal kapitánské céčko Smoleňák opět dostal kapitánské céčkoFoto Barbora Reichová (Sport)

    Šance na MS podle Sportu 55 %

    Tak trochu menší český Radulov, kolem něhož se na ledě pořád něco děje. Dokáže vytáčet protivníky tak, že si všímají víc jeho než hry, zároveň drží hranici zákroků v mezích pravidel. Mohutný ranař, který se nebojí ani pustit do šarvátky a zjednat si respekt, umí být platný i před brankou soupeře a díky svižné střele zvládá i dát nějaký ten gól. Do úspěšného týmu se takový typ hodí, říká si o šanci.

  • Michal VONDRKA (útočník, Sparta, 32 let)

    Michal Vondrka střílí třetí gól Česka Alexandru Šaryčenkovovi z Ruska. Ve dvou zápasech Vondrka dal tři branky a na další nahrál Michal Vondrka střílí třetí gól Česka Alexandru Šaryčenkovovi z Ruska. Ve dvou zápasech Vondrka dal tři branky a na další nahrálFoto ČTK

    Šance na MS podle Sportu 35 %

    Začínat šampionát příští týden, jel by rovnou. Ve formě, v jaké se ukázal, by nebylo proč váhat. Radost z trejdu do kádru extraligového favorita, kde mimo jiné nebude muset řešit chybějící výplaty jako předtím ve Slovanu, mu uvolnila ruce a on našvihal sborné tři nádherné kousky. Zastane i defenzivní úkoly, o svou naději na MS ale bude muset bojovat, podobných typů je ve hře víc.

  • Dominik SIMON (útočník, Plzeň, 20 let)

    Souhra generací! Veterán Ručinský skvěle našel Simona, mladík zavěsil
    Video se připravuje ...

    Šance na MS podle Sportu 30 %

    Růžičkův objev startu sezony, jemuž reprezentace pomohla k získání sebedůvěry, se v mezinárodní konkurenci zabydluje čím dál výrazněji. V mezihře nechybuje, na přesilovce je schopný rozdávat kvalitní přihrávky a ránu má značkovou, což předvedl ve čtvrtek při zakončení Ručinského nabídky. Možná se neprotlačí až do finální nominace, s týmem ale bude až do konce. Právem.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud