21. prosince 2015 • 13:25

Překvapení z Ruska? Přímočarý Jarůšek, Valský přinesl dravost

Autor: vrb
Vstoupit do diskuse
0
  • Kdo na turnaji v Rusku překvapil?Kdo na turnaji v Rusku překvapil?FOTO: Pavel Mazáč (Sport)

    Českým hokejistům se ruský turnaj Channel One Cup podařil na jedničku. Nejen, že ho vyhráli, ale také se na soupisce týmu trenéra Vladimíra Vůjtka objevilo několik nových nadějí. Kdo všechno dokázal zaujmout?

  • Richard Jarůšek, Mladá Boleslav

    Richard Jarůšek se raduje z branky proti Rusku. Richard Jarůšek se raduje z branky proti Rusku.Foto Pavel Mazáč (Sport)

    3 zápasy, 1 bod (1+0)

    Nejmilejší překvapení turnaje. Českému týmu přinesl něco, co mu chybělo. Dravost a přímočarost je to, čím soupeřům dělal problémy a díky čemuž se dostával do šancí. V jeho urostlé postavě se však snoubí i šikovnost. Svůj výkon na turnaji ozdobil uklidňovacím gólem na 4:2 proti Rusku. Pokud na to v Boleslavi naváže, výrazně se přihlásil o další pozvánku.

  • Jakub Valský, Liberec

    Jakub Valský zazářil na Channel One Cupu Jakub Valský zazářil na Channel One CupuFoto Pavel Mazáč (Sport)

    3 zápasy, 0 bodů

    Svou dravostí a rychlostí se ani na mezinárodní úrovni neztratil. Sice nebodoval, ale hodně zaměstnával obrany soupeřů. Nebál se kombinovat, tlačil se do branky, což proti Švédsku i Rusku neslo ovoce. Do nominace mu pomohlo i to, jak se Bílým Tygrům daří, o pozornost reprezentačních trenérů si řekl i na Channel One Cupu. Teď bude jen na něm, jak na výkony naváže v extralize.

  • Tomáš Vincour, Novosibirsk

    Tomáš Vincour na Channel One Cupu Tomáš Vincour na Channel One CupuFoto Pavel Mazáč (Sport)

    3 zápasy, 2 body (2+0)

    Zaujal už v první bitvě proti Finsku, proto putoval ze třetí formace do druhé místo Zohorny. A trenérům se odvděčil dvěma přesnými zásahy. Nejprve vyrovnal proti Švédsku na 1:1, nutno dodat, že trochu šťastně, když si jeho střelu srazil švédský obránce do vlastní sítě, pak proti sborné otevřel skóre zápasu. Jako pravák se střeleckou formou bude reprezentaci vždycky platný.

  • Radim Šimek, Liberec

    Radim Šimek Vůjtkovi ukázal, že s ním může počítat Radim Šimek Vůjtkovi ukázal, že s ním může počítatFoto Pavel Mazáč (Sport)

    3 zápasy, 0 bodů

    Ztělesněná jistota. A to přesto, že je mu pouze třiadvacet let a před tímto turnajem měl na kontě jen dva reprezentační starty. Na něm však dokázal, že se s ním musí počítat do budoucna, jednou by mohl být stavebním kamenem na velkých akcích. Bezchybně brání a jeho přidanou hodnotou jsou i útočné choutky. Umí útok založit, i si najít střeleckou parketu.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud