Miroslav Horák
Premium
4. dubna 2018 • 08:46

Nový kouč k národnímu týmu? Šanci by mohli dostat Straka či Zábranský

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český hokej hledá nového kouče národního týmu. Josefu Jandačovi po květnovém mistrovství světa v Dánsku končí smlouva, v předstihu vyjednává o novém klubovém angažmá, což ani netají. Deník Sport nabízí jména nástupců, o nichž se domnívá, že by byli nejlepší možnou volbou. Daleko před ostatními čnějí Martin Straka a Libor Zábranský.



Tři velké podniky, žádná medaile, zbývá poslední šance zapsat cíl, pro který byl Josef Jandač hokejovým svazem naverbován. Když nevyšel ani únorový útok na olympijskou medaili, která v Pchjongčchangu ležela nejníže od Lillehammeru 1994, bylo jasné, že o prodloužení kontraktu nebude extra zájem.

Pohled na záležitosti národního mužstva je mezi veřejností nejednotný. „Je úplně jedno, kdo repre trénuje, na medaili nemáme hráče,“ zaznívá často.„Potřebujeme konečně někoho, koho hráči plně respektují, vítězný typ. Pak přijde i medaile,“ zaslechnete nezřídka.

Na dříve obvyklou odměnu čeká reprezentace šestým rokem, jde o historicky nejtemnější období. Práci Josefa Jandače a jeho kolegů se všeobecně hodně věřilo, ovšem světlé momenty přicházely především na menších podnicích typu evropské Tour. Ty vyvolávaly velká očekávání před akcí roku, ale po ní zbyl jen zmar.

Reprezentace nijak nevynikla na loňském Světovém poháru, kde uvízla ve skupině, dost jí k medaili chybělo na šampionátu v Paříži a necinklo to ani na korejských Hrách.

Ani Jandačova početná suita expertů nezměnila nic na velmi nízké produktivitě v klíčových okamžicích, kdy jde v turnajích do tuhého. Nikdo to z českých hráčů nedokázal vytřískat.

Proto se s notnou dávkou naděje směřuje k dalšímu svazovému výběru. Z ústředí ČSLH o víkendu vypadla oficiální formulka, že nové složení trenérského štábu přijde na přetřes v červnu.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud