13. prosince 2018 • 13:00

Tomášek před zápasem s Finy: Musíme je taky zatlačit

Autor: ryp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z FINSKA | Minulost je stará věc, ve které nemá cenu se moc hrabat. Tím spíš, když to nejsou extra příjemné zážitky. Aspoň tak působí národní tým před čtvrtečním zápasem v Tampere. V listopadu ho Finsko rozjezdilo, vyhrálo 3:0, dominovalo. Teď Češi chtějí být lepší. „Oni asi zkusí stejnou hru jako minule, kdy jim to vyšlo. Vyhráli 3:0, ale každý zápas je jiný. Nemyslíme na to,“ říká útočník David Tomášek.



S finskou ligou už má svoje zkušenosti, od začátku sezony nastupuje za Jyväskylä a s 21 body v 28 zápasech je druhým nejproduktivnějším hráčem svého týmu. Daří se mu, dvaadvacetiletý nováček se ve Skandinávii chytil rychle. V hokejové hale z roku 1965 v Tampere, kde Česko odehraje první zápas Channel One Cupu a pak se přesune do Moskvy k dalším dvěma bitvám, se cítí dobře: „Je to nejstarší zimák ve Finsku. Vyhráli jsme tady s klubem oba dva zápasy, porazili jsme Ilves i Tapparu, takže vzpomínky mám dobré. Chceme tedy zvítězit všichni i teď. Bude to hlavně o pohybu.“

Dá se čekat, že finská parta rozjede podobný uragán jako minule v Helsinkách. „A právě v bruslení se jim hned od začátku musíme vyrovnat. Budou doma, mají vysoké tempo a jsou doma, takže to bude samozřejmě těžké,“ uvědomuje si mladý český útočník.

„Jakmile vás začnou přebruslovat, jste hodně pod tlakem. Občas taková pasáž nastane, ale hlavní je, aby podobná hluchá místa nepřišla moc často. Musíme je ovšem taky trochu zatlačit, pak sebevědomí nebudou mít takové,“ plánuje David Tomášek. Zápas s Finskem startuje od 17:30.

Góly

Domácí: 18:53. Hakulinen, 22:57. Puustinen, 27:21. Rajala

Hosté: 42:08. Bulíř, 42:50. Lenc, 51:24. Kundrátek, . D. Kubalík

Sestavy

Domácí: Ortio (Vehviläinen) – Leskinen, Hakanpää, Virtanen, Lindbohm, Vainio, Jokipakka, Lukka, Friman – Puustinen, Palve, Junttila – Rajala, Ruotsalainen, Hakulinen – Ojamäki, Kalapudas, J. Peltola – Sallinen, J. Lajunen, H. Ikonen.

Hosté: Hrubec (Bartošák) – Polášek, O. Němec, Jordán, Zámorský, Štencel, Kundrátek, J. Krejčík, D. Musil – Sekáč, Novotný, Nestrašil – Lenc, R. Hanzl, D. Kubalík – H. Zohorna, Bulíř, T. Zohorna – O. Beránek, O. Roman, Tomášek – P. Zdráhal.

Rozhodčí

Öhlund, Nord – Elonen, Nikulainen

Stadion

Tampereen jäähalli

Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * Hokejové brusle na Heureka.cz

Aktuální zápasy
Články odjinud