13. prosince 2019 • 13:16

Horváth trénoval s nároďákem: Helmu i brusle mám… Dostanu šanci?

Autor: kal
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Měl sice na hlavě helmu, ten specifický úsměv ale musel dozajista poznat každý Plzeňák. Před pátečním duelem hokejové reprezentace s Finskem v Plzni (4:3 v prodloužení) měli Češi na hřišti zajímavé zpestření. Bývalý fotbalista Pavel Horváth nazul brusle a v plné hokejové zbroji se zúčastnil předzápasového rozbruslení. Legendární záložník plzeňské Viktorky by jako velký hokejový fanoušek rozhodně chtěl nastoupit i proti seveřanům, vítězství nad mistry světa ale sledoval už jen na tribuně.



Reprezentační borci, pozor! O místo v sestavě kouče Miloše Říhy se zajímá jedno zvučné jméno. Někdejší vynikající fotbalista Pavel Horváth možná i lehce překvapil některé hráče národního týmu, když ho po příchodu do šatny spatřili, jak si obléká výstroj i reprezentační dres přes hlavu. A to nebylo všechno. Vítěz pěti ligových titulů s Čechy dokonce vyrazil na led, aby se s nimi pořádně rozehřál před bitvou s Finy.

 

S reprezentačním kapitánem Milanem Gulašem i ostatními hokejisty, které Horváth dobře zná z dob, kdy hráli v plzeňské Škodovce, si vyměňoval úsměvy od ucha k uchu. Zápas proti Suomi si čtyřiačtyřicetiletý matador nakonec nezahrál, neobvyklý zážitek si ale rozhodně velice užil. Hned po převléknutí do civilu totiž začal na svém twitterovém účtu psát o své vášni k hokeji a pomýšlet o nové kariéře v hokejové reprezentaci.

„Jedna sezóna mi skončila, druhá mi začíná! Nejsem excelentní bruslař, ale hokej miluju a je to můj doplňkový sport už léta. Dres i helmu už mám… Mohu si dělat naději na nominaci do národního týmu?“ Horváth byl šťastný a velice vděčný hokejové reprezentaci za "exkluzivní zážitek".

Současný trenér B-týmu Plzně by se podle svého příspěvku evidentně nebránil dodatečné pozvánce. Extraligový král Gulaš nejede, kouč Říha má tedy nyní možnost vzít s sebou do Moskvy tajnou zbraň, která má velkým hlad po hokeji.     

 

Góly

Domácí: 05:54. Zaťovič, 09:44. Sekáč, 17:10. Sedlák, 60:23. Sedlák

Hosté: 12:02. Björninen, 51:30. Lammikko, 59:12. Savinainen

Sestavy

Domácí: Will (Hrubec) – Jeřábek (A), Šustr, J. Krejčík (A), Moravčík, Klok, Mozík, Hrbas, Pyrochta – Zaťovič, Filippi, Gulaš (C) – A. Nestrašil, Sedlák, Jaškin – Sekáč, Horák, Tomášek – O. Beránek, Rousek, Lenc – R. Zohorna.

Hosté: Laurikainen (Tuohimaa) – Koivisto, Pokka, Melart, Kemiläinen, Friman, Eronen, Reunanen – Savinainen, Lammikko, Puljujärvi – Palmu, Siikonen, Ju. Nättinen – Suomi, Paajanen, Puustinen – Sallinen, Björninen, Karjalainen.

Rozhodčí

Sjöqvist, Öhlund – Ondráček, Špůr

Stadion

LOGSPEED CZ Aréna, Plzeň

Návštěva

6988 diváků

Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * Hokejové brusle na Heureka.cz

Aktuální zápasy
Články odjinud