1. září 2022 • 22:04

Česká fantazie na MS: párty v kabině i přání od Jágra. Chybující Finka v pláči

Autor: kal
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český ženský hokej prožívá až do teď nepoznanou euforii. Hokejová reprezentace žen si na mistrovství světa v Dánsku poprvé v historii proklestila cestu mezi nejlepší čtyři týmy. Po vybojovaném vítězství nad Finskem (2:1p) tak nebylo divu, když takřka okamžitě vypukly na střídačce obrovské oslavy, které se za ohromného jásotu českých lvic následně přesunuly i do kabiny. Za to na straně poražených Finek zavládl neuvěřitelný smutek. Ještě se totiž nestalo, aby seveřanky na šampionátu chyběly v bojích o medaile, nebo prohrály s Českem.



Kdokoliv z hokejových fanoušků sledujících čtvrtfinálový duel českých hokejistek proti Finkám čekal po vyrovnaných 60 minutách urputný boj i v prodloužení, byl rychle šokován. Češky se začaly radovat z historického úspěchu už za 41 vteřin po gólu Anety Tejralové, ke které hráčky dojely a v úžasné extázi na parťačku uprostřed hřiště naskákaly.

„Skvělé pocity, nedá se to popsat. Říkala jsem holkám, aby mě štíply, jestli je to vůbec reálné. Od začátku až do konce jsem věřila, že to prolomíme a že to dobře dopadne,“ prozradila Tejralová po premiérovém skolení Finek na velkém turnaji. 

Hrdinka národního týmu žen každopádně za svou zřejmě největší trefu kariéry může „vděčit“ finské kapitánce Jenni Hiirikoskiové. Zkušená obránkyně totiž provedla strašlivou chybu, když v obranném pásmu po nepřesné rozehrávce doslova poslala puk na Tejralové hokejku. Šestadvacetiletá rodačka z Prahy následně bez větších problémů zakončila a postarala se tak o první postup českých hokejistek do bojů o medaile. Chybující reprezentantka Finska po osudném kiksu padla k ledu a propukla v pláč, zatímco se ji spoluhráčky snažily utěšit.

Zatímco Finky se svěšenými hlavami na střídačce se dlouho snažily vzpamatovat z prvního čtvrtfinálového vyřazení na mistrovství světa, nadšené a na šampionátu stále neporažené Češky s širokými úsměvy a v objetí oslavovaly úspěch, který se nepovedl žádnému z předchozích výběrů žen.

Jak bylo patrné z pozápasových videí, které se objevily na twitteru, postupových oslav se pořádně zhostila útočnice Dominika Lásková. Blonďatá lvice si pořádně zařvala už při cestě do šatny, kde společně s parťačkou Klárou Hymlárovou vylezly na stůl, ze kterého po příchodu zbytku týmu řídily párty v kabině a tančily při zpěvu skladby Kde si včera bol od skupiny David Band.

K senzačnímu úspěchu již stihl prostřednictvím sociálních sítí poděkovat také Jaromír Jágr. Kladenská legenda drží českým holkám palce i v dalších bojích, které si určitě nenechá ujít, jak zmínil na svém Instagramu.

Trénérka českých hokejistek Carla MacLeodová měla po postupu evidentně obrovskou radost. Těsně po výhře nadšeně objímala Láskovou. „Jsem z týmu nadšená. Jsou tady holky, které jsou v něm deset patnáct let a neustále se snaží udělat další krok dopředu. Před rokem v olympijské kvalifikaci dokázaly obrovskou věc, ale stále chtějí víc. A my jim chceme pomoct naplnit jejich potenciál. Je skvělé, že vše můžeme sledovat z první řady,“ řekla kanadská koučka.

Oslavné chvíle se svými svěřenkyněmi už ale velice brzy bude muset MacLeodová vyměnit za přípravu na další a nutno dodat pořádně velký boj. V sobotním semifinále (14:00) se totiž Česko, které na turnaji v Dánsku vyhrálo popáté v řadě, utká s favorizovanými Američankami. Výběr USA při cestě do bojů o medaile rozmetal Maďarky 12:1.

České hokejistky oslavující historický postup do semifinále se sjíždějí k hrdince Anetě Tejralové
České hokejistky oslavující historický postup do semifinále se sjíždějí k hrdince Anetě Tejralové

Góly

Domácí: 48:01. Tulusová

Hosté: 37:00. Pejšová, 60:41. Tejralová

Sestavy

Domácí: Keisalaová (Silvonenová) – Hiirikoskiová (C), Savolainenová, Rantalaová, Laitinenová, Karjalainenová, Parkkonenová, Viitasuová – Nieminenová (A), Karvinenová (A), Tapaniová – Holopainenová, Vainikkaová, Tulusová – Nylundová, Vesaová, Liikalaová – Vanhanenová, Yrjänenová, Sundelinová – Rakkolainenová.

Hosté: Peslarová (Škodová) – Pejšová, Lásková, Tejralová (A), Horálková, Trnková, Radová – Šapovalivová, Mrázová, Mlýnková – Křízová (A), Hymlárová, Pejzlová – Mills (C), Přibylová, Neubauerová – Erbanová, Sarnovská, Pátková.

Rozhodčí

Kaylen Hansonová (USA), Shauna Nearyová – Jessica Chartrandová (obě CAN), Marine Dinantová (BEL),

Stadion

Iscenter Nord, Frederikshavn, Dánsko

Návštěva

326 diváků

Vstoupit do diskuse
3

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud