Miroslav Horák
12. února 2024 • 17:00

Úkaz Hovorka: další (ne)nápadný artikl z extraligy s šancí vystřelit až do NHL

Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO ZE ŠVÉDSKA | Příběh chasníka Adama Klapky nejspíš znáte. Před dvěma roky téměř no name, hráč na pomezí Chance ligy a extraligy. Nedávno si střihl premiéru v NHL za Calgary Flames. V Českých Budějovicích se klube kopie úžasné story. Ti dva mají leccos společného. Obránce Mikuláš Hovorka (22) není zase tak daleko od toho, aby Klapku v blízkém budoucnu napodobil.



Dvoumetrového praváka si kouč Radim Rulík vybral už podruhé v sezoně, vzal jej i na Švédské hry do Karlstadu. Vidí v něm na tuzemské poměry křiklavý potenciál. Pokud vše půjde podle nastíněného plánu a rozjetým kvaltem, další zastávkou může být světové jeviště číslo jedna.

Co je v hráči a v co může vyrůst, ukáže občas jedna jediná akce. Jako například v sobotu proti Finsku, kdy se Hovorka za brankou elegantně až drze zbavil napadajícího soka a perfektně vyvezl kotouč do rychlé ofenzivní akce. Během mžiku okázale nabídl sebedůvěru, zručnost a vynikající cítění hry. Navíc je silný, má daleký dosah.

„Sebevědomí mi roste každým střídáním. Na začátku zápasu se mi povedlo pár věcí, takže jsem se hned cítil lépe,“ líčil v poslední době hodně diskutovaný hráč.

Rulík se nad jeho výkonem téměř rozplýval. „Měl skvělé akce, odehrál výborný zápas,“ pravil a byl pro, aby právě mladý bek Motoru získal odměnu pro českou jedničku v užitečnosti. „Za ocenění jsem rád, i když to po týmové stránce nevyšlo,“ připojil Hovorka po porážce 2:4 s vítězem turnaje.

Pokračujte ve čtení vytvořením bezplatného účtu nebo přihlášením

Pokračovat
Vstoupit do diskuse
2

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud