7. dubna 2024 • 23:34

Kanada - Česko 5:0. Hokejistky na MS opět bez gólu, peklo v první třetině

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

České hokejistky prohrály na mistrovství světa v Utice s Kanadou 0:5 a připsaly si druhý nezdar za sebou bez vstřelené branky. Poté, co v sobotu neuspěly proti úřadujícím šampionkám z USA, nestačily dnes ani na obhájkyně stříbrných medailí. Kanaďanky si rozhodující tříbrankový náskok vypracovaly v první třetině, ve které měly drtivou převahu. Dvěma góly a asistencí se pod jejich výhru podepsala Kristin O'Neillová.



Zámořské hráčky do utkání vstoupily výborně a již ve 2. minutě Staceyová nastřelila tyč. O pár sekund později brankářka Peslarová již tolik štěstí neměla a pohotově dorážející Serdachnyová posunula Kanadu do vedení. Češky poté se štěstím přestály dvě oslabení, v 9. minutě ale při signalizované početní výhodě inkasovaly. Poprvé se prosadila O'Neillová.

Kanaďanky měly drtivou převahu a český tým téměř nepouštěly z obranného pásma. Sice nevyužily další přesilovku, ještě v první třetině ale opět skórovala O'Neillová.

Na přelomu první a druhé části si Češky zahrály poprvé přesilovou hru, brankářku Desbiensovou ale neohrozily. Obraz hry se neměnil, Peslarová ale již nemusela čelit tolika střeleckým pokusům soupeřek. Ve 25. minutě ji přesto překonala od modré čáry Fastová.

Až poté si první šanci vytvořily Češky. Snížit mohla ve 32. minutě Vanišová, brejk ale nezakončila ideálně. Desbiensová byla i přes minimum práce pozorná a ve třetí třetině si poradila s pokusem Šapovalivové.

Dobře chytala i Peslarová, přesto ve 46. minutě opět inkasovala, když ji po samostatné akci překonala Staceyová. Dva tisíce fanoušků již další branku nevidělo. Češky tak jednoznačně prohrály i druhý vzájemný zápas s Kanadou, na loňském MS skončilo jejich premiérové měření sil 1:5.

Poslední utkání v základní skupině čeká český výběr v úterý, kdy se od 21:00 SELČ střetne se Švýcarskem.

Góly

Domácí: 02:06. Serdachnyová, 09:00. O'Neillová, 17:30. O'Neillová, 24:32. Fastová, 45:44. Staceyová

Hosté:

Sestavy

Domácí: Desbiensová (Campbellová) – Larocqueová, Fastová, Sheltonová, Ambroseová, Bellová, N. Goslingová, Bourbonnaisová – Fillierová, Jennerová (A), Poulinová (C) – Nurseová, Spoonerová, Maltaisová – Staceyová, Clarková, Turnbullová (A) – O'Neillová, J. Goslingová, Serdachnyová – Rattrayová.

Hosté: Peslarová (Škodová) – Tejralová (C), Pejšová, Čajanová, Radová, Trnková, Kosinová, Jandušíková – Křízová (A), Hymlárová, Vanišová – Šapovalivová, Pejzlová (A), Mlýnková – Kalová, Přibylová, Neubauerová – Čabelová, Pištěková, Plosová.

Rozhodčí

Doyleová, Hillerová (obě USA) – Bucknerová (USA), Cheyrouxová (FRA)

Stadion

Adirondack Bank Center, Utica

Návštěva

2004 diváků

Tabulka:

1. USA 3 3 0 0 0 15:3 9
2. Kanada 3 3 0 0 0 12:1 9
3. Česko 3 1 0 0 2 4:11 3
4. Švýcarsko 2 0 0 0 2 0:7 0
5. Finsko 3 0 0 0 3 4:13 0

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud