Jakub Hlaváč
21. září 2008 • 19:21

Spartu vysvobodil až Černošek

TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

I ve druhém domácím utkání se hokejisté Sparty na vítězství hodně natrápili. Mužstvo Znojma porazili 2:1, když všechna ofenzivní esa Pražanů zastínil Marek Černošek, který ve třetí třetině svou brankou rozhodl.



Sparťané se před sezonou těšili, že jim jejich miláčci budou nabízet gólové hody a soupeři budou z Prahy odjíždět s přáním, aby se nikdy nemuseli vrátit. Zatím nic z toho neplatí. Ani druhý domácí duel nesehráli Holešovičtí s lehkostí, jakou by jejich příznivci od mužstva plného hvězd očekávali.

Znojmo přijelo do hlavního města bez kapitána a vůdce Dopity, který léčí zranění na noze. Do zápasu ideálně nevstoupil jeho zástupce Radim Bičánek, který již po třiceti sekundách usedal na trestnou lavici. Mohl na ní být relativně v pohodě. Domácí se totiž nedokázali dostat do pořádné šance.

Souhrn všech zápasů 6. extraligy >>>

Poprvé se podařenou kombinací blýskli až v šesté minutě. David Výborný si u levé tyče Trvajovy klece počkal na dojíždějícího Ručinského a předložil mu ideální přihrávku. Litvínovský odchovanec však nedokázal mezi kruhy zamířit ideálně a trefil jen hruď připraveného brankáře.

Černošek vyzrál na Trvaje skrytou střelou>>>

Moravané se poprvé ke zteči Pöpperleho branky osmělili ve třinácté minutě, Plášek však poslal touš přímo do připravené lapačky maskovaného muže.
Daleko lépe si vedl útočník Martin Růžička. V čase 15:35 na brankovišti sklepl Meidlovo nahození a sparťanský gólman neměl sebemenší šanci zasáhnout.

Paže pěti tisícovek domácích fanoušků poprvé vyletěli k oslavnému gestu v šestadvacáté minutě. Mladíček Látal vyškrábl puk ze skrumáže před Trvajovou svatyní a posunul kotouč do volného prostoru. Tam si ho našel olympijský vítěz z Nagana Martin Ručinský, aby ho nekompromisní ranou napálil do sítě – 1:1.

Orli se po inkasované brance začali dopouštět chyb v obraně. Jedno takové okýnko využil k nájezdu Podlešák, ale Jiří Trvaj si výborně vyjel a puk útočníkovi svou širokou holí vypíchl.

Zlikvidoval i dvě příležitosti Petra Tona. Kanonýr domácích, na něj nejprve nevyzrál z mezikruží a následně ani po průniku podél pravého mantinelu.

Sparta se s koncovkou natrápila pořádně. Gólem neskončila ani déle než minutu trvající přesilovka pět na tři. A do kabin se šlo po čtyřiceti minutách za nerozhodného stavu 2:2.

V závěrečné dvacetiminutovka vzal osud tří bodů do svých rukou obránce Marek Černošek. Po velkém, leč bezvýsledném tlaku druhé formace domácích, vystřelil od pravého mantinelu a Trvaj betony sklapl pozdě.

Vyznamenal se naopak jeho protějšek v bráně Sparty. Svobodova dorážka mířila neomylně do odkryté klece, ale hbitý gólman se k překvapení všech stihl přemístit a puk zalehnout.

Poslední minuty zdramatizovala dvě vyloučení zadáků Sparty a Znojmo mělo výtečnou šanci vynutit si prodloužení. Dokonce svou přesilovku zvýraznili při hře bez brankáře. Nedokázali však vyzrát na rudou zeď v brance a domů odjížděli bez jediného bodu.

Sparta Praha - Znojemští Orli 2:1 (0:1, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 26. Ručinský (Látal), 48. Černošek (Kratěna) - 16. M. Růžička (Meidl). Rozhodčí: Šindler - D. Jelínek, Pešek. Vyloučení: 5:8. Využití: 2:0. Diváci: 5056.

Sparta: Pöpperle - Černošek, Gulaši, L. Procházka, Jan Hanzlík, Ptáček, Cunik, Bolf - Látal, D. Výborný, Ručinský - Netík, Broš, Kratěna - Ton, Langhammer, Podlešák - Dragoun, Hrdel, Hromas. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.
Znojmo: Trvaj - Švrček, Bičánek, Štach, Mojžíš, Tesařík, Chvátal, Kotaška, J. Mrázek - Erat, R. Procházka, Selingr - J. Svoboda, Haman, Plášek - M. Růžička, Meidl, Demel - Kucharczyk, Čachotský, Beroun. Trenéři: Rulík a Baďouček.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Finále
Články odjinud


Články odjinud