6. října 2008 • 21:11

Ujčík: Dvě třetiny výkonu dělá psychika

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po vítězném zápase se Spartou sršel z Viktora Ujčíka optimismus. Vítkovice zdolaly Spartu 4:1, Ujčík sám otevřel skóre proměněným trestným střílením a sedm minut před koncem přidal i závěrečnou branku.



Potvrdil to, co je zcela zřejmé. Vítkovice mají formu, věří si a začínají svými výkony opět lákat ostravské obecenstvo, které je po dvou nepovedených sezónách lačné pohledného hokeje.

Najít příčiny současných vítkovických úspěchů nedělalo Ujčíkovi po utkání problém. "Úspěch začíná u gólmana, který nás dnes podržel v nebezpečných situacích v oslabení. Důležité je i sebevědomí, které jsme získali od začátku extraligy. To se na našem výkonu projevuje pozitivně. A já říkám, že dvě třetiny výkonu dělá psychika," pochvaloval si současnou vítkovickou sebedůvěru Ujčík.

Jeden ze základních kamenů úspěchu dnes položil sám Ujčík proměněným trestným střílením, které bylo nařízeno krátce po ubráněném dvojnásobném oslabení. "Věděl jsem, že Duba více vyjíždí. Proto jsem se rozhodl, že udělám blafák do bekhendu. Jsem rád, že to vyšlo. V dnešním utkání nám to hodně pomohlo," popsal svou úvodní trefu Ujčík.

Pravé křídlo vítkovické druhé lajny nešetřilo ani chválou na svého kolegu na opačném křídle, Vladimíra Svačinu. Ten se prezentoval krásným individuálním průnikem v závěru první třetiny, kterým zvýšil už na 2:0. "Před akcí, kterou předvedl Sváča (Svačina), klobouk dolů. Vláďa hraje výborně, i na něm se to sebevědomí projevuje. Je mladý a rychlý a dokáže toho využít. A my jsme rádi, že mu to tak jde," dodal Ujčík.

V utkání proměnil Ujčík ještě jednu šanci a v závěru měl dokonce příležitost zkompletovat hattrick. To mu ale překazil minutu před koncem sparťanský gólman. "Duba to udělal skvěle. Rychle se přesunul přes brankoviště téměř současně s nahrávkou, a když to pak máte pět centimetrů před betonem, nejde to zvednout. Zkusil jsem to tam protlačit, ale ani nadvakrát to nevyšlo," okomentoval situaci vítkovický kanonýr, kterého ovšem zmařená šance zjevně vůbec netrápila.

Ujčík neopomenul ani ocenit vítkovické publikum, které nachystalo dnešnímu zápasu skvělou kulisu. "Diváci byli super. Jakmile jsem uviděl zaplněné tribuny, říkal jsem si, že to musíme vyhrát. Když už přijde tolik lidí, nesmíme je zklamat. A zároveň se mnohem snáze věří, že se zápas dotáhne do vítězného konce," pochvaloval si Ujčík.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Finále
Články odjinud


Články odjinud