2. ledna 2009 • 20:20

Trenér Bokroš v Budějovicích skončil

Autor: Petr Mešejda
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Budějovický trenér Ernest Bokroš dostal padáka! Krátce po ostudné prohře s Mladou Boleslaví ho vyhodilo představenstvo klubu.



Oznámil to chvíli po konci páteční blamáže jeho předseda Zdeněk Blažek.

„Zatím není určen nový nástupce, pověřeným bude do 6.1. pan Tlačil,“ upřesnil Blažek. Včerejší výkon byl poslední kapkou. A nutno podotknout, že byla pro domácí příznivce obtížně stravitelná. Naprostý nezájem, mizerný pohyb či prohrané osobní souboje. To je pouze střípek hříchů, kterých bylo v jejich podání servírováno nepřetržitě a v plné dávce. Odvolaný trenér Bokroš odmítl své odvolání blíže komentovat.

Boleslav utnula šňůru porážek >>>

„Pro náš výkon nemám žádnou omluvu ani vysvětlení,“ soukal ze sebe domácí bek Petr Gřegořek. „Můžeme za to všichni. Trenér i hráči. Změna asi měla přijít dříve, ale nepřišla. To je věc vedení a do toho se nemůžeme plést,“ dodal se sklopenou hlavou.

Jihočeši propadli popáté za sebou, vidina vyřazovacích bojů se jim zase o kousek vzdálila. Za včerejší trapas by se měli hlavní aktéři přihlížejícím divákům hlasitě omluvit a ve zbytku sezony jim ponechat vstup volný. Gólové radosti si totiž fanoušci užili až v samém závěru za rozhodnutého stavu. Dva góly v poslední pětiminutovce nemohly nic na tříbodové sklizni Boleslavi změnit.

A hosté? Snaha na hranici sebeobětování, pozorná obrana a snaha o brejky byly jejich hlavními přednostmi. Navíc se po návratu ze zámoří střelecky prosadil Radim Vrbata a významnou měrou se podílel i na Sýkorově gólu. „Tohle vítězství nám pomůže psychicky, protože předtím jsme několikrát neuspěli,“ radoval se klíčový muž hostující sestavy.

Šindelovi svěřenci se činili v přesilovkách, když proměnili tři z pěti nabídnutých. Jaký kontrast s Budějovicemi, které se za stavu 0:3 mohly ještě dostat do zápasu, ale dvojnásobnou početní výhodu ukončil krvavý Humlův faul na Důrase už po dvaceti vteřinách. Za dvě minuty pak zvýšil na čtyřgólový rozdíl svým druhým zásahem v utkání Handlovský a dokonal budějovickou potupu. Parádní souhru s centrem Králem ocenili potleskem i domácí diváci, kteří naopak odfláknutou práci Mountfieldu rychle rozpoznali a svůj tým po zásluze vypískali.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud