28. září 2009 • 09:53

Boleslav posílí finský obránce Lehikoinen

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
Sport Magazín a otevřená zpověď fotbalisty Martina Fenina
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisty Mladé Boleslavi posílí finský obránce Esa Lehikoinen. S Bruslařským klubem třiadvacetiletý zadák, který naposledy hrál finskou nejvyšší soutěž za Lukko Rauma, uzavře smlouvu do konce sezony.



Uvedly to oficiální internetové stránky klubu."Jelikož je náš kádr poměrně úzký, musíme na současnou situaci reagovat. Rozhodli jsme se pro Esu Lehikoinena proto, že bude finančně pasovat do našeho konceptu a zároveň jde o kvalitního beka. Věřím, že bude moci nastoupit už v úterním utkání," řekl serveru sportovní manažer Mladé Boleslavi Luděk Bukač.

Rodák z Joenssu je odchovanec tamního Jokipojatu, kde hrál do roku 2006 a nastupoval i v druhé nejvyšší soutěži. Pak přešel do Lukko Rauma, kde ve 107 zápasech v SM-Liize nasbíral 16 bodů za gól a 15 asistencí.

V v české extralize bude nyní druhým Finem, protože v Liberci chytá Tero Leinonen.Na střídavý start z Ústí nad Labem má Mladá Boleslav na měsíc zapůjčené útočníky Martina Šagáta a Roka Pajiče a beka Romana Němečka, kteří nastoupili už v nedělním utkání proti Českým Budějovicím.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud