25. listopadu 2009 • 17:35

Zakletý střelec Procházka si konečně zařval gól

Autor: INT, val
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

"Neuvěřitelné, konečně to tam spadlo," musel si po zápase s Karlovými Vary říci "kanonýr" Martin Procházka. Až v sedmnáctém zápase sezony se tento hbitý útočník dokázal střelecky prosadit. A hned dvakrát! A to musel ještě předčasně do kabin.



Je čtyřnásobný mistr světa, olympijský vítěz, vítěz extraligy a autor rozhodující branky na šampionátu ve Vídni, kde samostatná Česká republika získala první historické zlato.

Jeho unikátního blafáku do beckhandu se bojí snad každý brankář. Pokud hraje se svým celoživotním parťákem z útoku Pavlem Paterou, jsou téměř nezastavitelní.

Dříve za sezonu nasázel klidně pětatřicet branek a nikdo se tomu nemohl divit. Vždyť tenhle zkušený veterán byl klenotem nejen české extraligy, ale i na mezinárodním poli.

Jenže jeho letošní bilance po 17 zápasech byla tristní! Tenhle šikovný křídelní útočník měl na svém kontě pouze 0+3! Tedy žádný gól a tři přihrávky! V klubovém bodování byl až v třetí desítce hráčů! Ano, ten samý Procházka, který dlouhá léta patřil mezi nejlepší české hokejisty.

Martin Procházka a Pavel Patera slaví
Martin Procházka a Pavel Patera slaví

Brána pro něj byla zakletá, do šancí se dostával, ale nespadlo mu tam vůbec nic. Potřeboval bych asi fotbalovou branku. Nebo tu na ragby. Jinak ten gól asi nedám,“ pravil Procházka po předposledním utkání s Třincem.

Přitom v týmu má i své "dvojče" Pateru. Tahle dvojka bývala postrachem pro každého soupeře.

A po úterních zápasech tomu tak nejspíše zase bude. Střelecká mašina jméném P+P se opět rozjíždí. Vždyť Patera nabil svému parťákovi na oba své první góly v sezoně.

Oba forvardi byli v utkání s loňským mistrem z Varů v pořádném varu a na ledě se jiskřilo. Procházka nakonec po diskuzích s oběma hlavními rozhodčími dostal třicet vteřin před koncem zápasu trest do konce utkání a Patera ho následoval okamžitě po závěrečné siréně.

Můžeme jen doufat, že P+P ožívají a ještě o nich letos hodně uslyšíme.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud