Hynek Preisler
6. prosince 2009 • 17:45

Liberec nedovolil Spartě ani gól a jasně vyhrál

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Sparťanská krasojízda extraligou se zadrhla. V pátek Holešovičtí prohráli v prestižním derby se Slavií až v závěru utkání. O tom se jim v Liberci mohlo jen zdát... S Bílými Tygry utrpěli debakl 0:4. Stejně tak jako v předchozím utkání v Tipsport aréně, kdy se dokonce domů vraceli s „bůrem“...



„Teď byl problém v tom, že se nám v pátečním zápase se Slavií prakticky rozpadl útok. Hráli jsme s narychlo seskládanými útoky a chviličku nám trvalo, než jsme se sehráli,“ uvedl obránce Sparty Marek Černošek.

Michal Broš si v derby natrhl přitahovač na stehně, Ondřej Kratěna si zase zlomil prst na levé ruce. A ze hry je stále Tomáš Netík a Karel Hromas. Sparta odehrála s Tygry celý zápas jen se třemi pětkami, Liberec hrál klasicky na čtyři.

Mužstvo patří do play off, má jasno Pinc >>>

„Mně sice síly nedocházely, ale je možné, že zápasový kolotoč je tak rychlý, že jakmile jsme se dostali jen do tří lajn, tak je možné, že třetí třetina už byla trochu na dluh,“ přiznal zkušený Černošek. A to už Sparta 2:0 prohrávala...

Zlomové momenty přišly ve druhé dvacetiminutovce. Sparta už hrála ve čtyřech, když musel za vyhození puku na trestnou lavici i Martin Ručinský. Domácí tak měli více jak minutu dvojnásobnou početní výhodu.

„Bylo to sporné. Šlo to o helmu soupeřova hráče, který byl předkloněný ze střídačky. Nevím, jestli by se tohle mělo pískat, ale to je věc rozhodčích. Ale pravdou je, že těch oslabení bylo zbytečně moc a tam nám ubývalo asi nejvíce sil,“ podotknul Černošek. Přesilovku využil Víšek.

Souhrn kola >>>

Podobnou výhodu měla jen o chvíli později i Sparta, jenže proti skvělému Pincovi neuspěla. A když pak v polovině zápasu Černošek hákoval „nezastavitelného“ Bartoviče a sudí nařídil trestné střílení, které sám postižený mazácky bekhendovým blafákem proměnil, bylo rozhodnuto.

„Potom jsme se už vůbec nedokázali přes dobře organizovanou obranu Liberce dostat. Marka Pince jsme prakticky neohrozili. Nemusel předvést nějaký těžký zákrok,“ uzavřel kouč Sparty Miloš Holaň. Sparta dostal pod Ještědem další těžký direkt.


31. kolo hokejové extraligy:


Bílí Tygři Liberec - HC Sparta Praha 4:0 (0:0, 2:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 26. Víšek (Podkonický, Bartovič), 32. Bartovič z trestného střílení, 42. Blatný, 50. Bartovič (Hunkes, Víšek). Rozhodčí: Fraňo, Mikula - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 7:9, navíc Jan Hanzlík (Sparta) 10 min. Využití: 2:0.
Diváci: 7500 (vyprodáno).

Sestavy:

Liberec: Pinc - Holub, Čakajík, Rýgl, Derner, Malkamäki, Hunkes, Jareš - Bartovič, Podkonický, Matějovský - Špaček, Dušek, Kica - Víšek, Blatný, Klimenta - Jech, Urban, Bárta. Trenéři: Kalous, Pešán a Kapoun.

Sparta: Přikryl (43. Chábera) - Macholda, Černošek, J. Mrázek, Gulaši, Jan Hanzlík, Vydarený, od 21. navíc Bolf - Ton, D. Výborný, Podlešák - Látal, Langhammer, Ručinský - Kafka, Hrdel, Koreis. Trenéři: Volek a Holaň.

Víšek uhýbá před atakem Gulašiho.
Víšek uhýbá před atakem Gulašiho.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud