19. října 2010 • 11:59

Pískot, nebo potlesk? Litvínov přivítá Ručinského

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nenáviděli ho, proklínali ho, nemohli ho vystát. Po návratu z NHL Martin Ručinský zakotvil ve Spartě a podepsal si ortel vyvrhela litvínovského hokeje. Teď, několik dní po ukončení pražského angažmá, se znovu vrací na mateřský led. Jak zareagují fanoušci, až Ručinský nastoupí?



Když před dvěma lety zvolil místo žlutočerného dresu "chezy" holešovický klub, lidé v Litvínově ho proklínali. "Nemá úctu k mateřskému klubu. Šel jen za penězi. Zrádce!" zaznívalo mezi fanoušky.

Litvínovský kotel mu jeho dezerci dával pořádně "sežrat". Pokaždé, když vkročil na led stadionu Ivana Hlinky, lidé pískali. Bučeli na něj i v létě při rozlučkové exhibici Roberta Reichla a Jiřího Šlégra. Diváci na něj tenkrát celé utkání hulákali, na transparantech stálo: „Zrádče!“


"Vím, co mě v Litvínově čeká. Pískali na mě při rozlučce Roberta Reichela a Jirky Šlégra, pískali by na mě i za deset let. Beru to tak, jak to je," počítá s nenávistnými reakcemi při svém návratu Ručinský.

Většina litvínovských příznivců mu jeho angažmá ve Spartě nejspíš odpustí, objevují se však i negativní komentáře.

Jiří Bubla (vlevo), Martin Straka (uprostřed) a Martin RučinskýFoto Michal Beránek (Sport)

"Ve Spartě nestačí a najedou mu Litvínov přijde vhod? Budeme za blbce, když na někoho pískáme a po čase vyvoláváme jeho jméno," píše na stránkách ultraslitvinov.cz fanoušek Cíba.

"Pustil bych mu Kocábovu písničku Pražákům těm je tu hej, trošku bych si do něj rýpnul a pak bych mu nejspíš odpustil," přidává smířlivější názor uživatel Philak.

Ručinský si fanoušky zkouší udobřit větami, kterými vysvětloval své rozhodnutí dohrát kariéru v mateřském klubu. "Litvínovu dost dlužím. Nebude to pro mě jednoduché, ale když nějak pomůžu, budu jedině rád," přeje si olympijský šampion z Nagana.

Odpustí mu litvínovští příznivci dva roky ve Spartě? To se dozvíme už dnes v podvečer, pokud Ručinský nastoupí k domácímu utkání proti Kladnu.

Reakce fanoušků Litvínova na příchod Martina Ručinského:
"Růča mohl skončit a nebo jít do Plzně a vyhnout se tak případný nenávisti při příchodu k nám, ale neudělal to...neřekl přímo, že byla chyba jít do Sparty, ale řekl, že se lidem nediví, že budou pískat, což alespoň pro mě znamená, že tady vážně hrát chce." tidus999

"Mě taky Růča zklamal, když odešel do Sparty, teď jsem ale rád, že je zpátky. I v jeho věku strčí půlku současného kádru do kapsy, navíc se může stát prodlouženou rukou trenéra, jako byl v minulé sezóně Albi."
burger76

"Tím, že šel do Sparty, mě opravdu neskutečně na...l! Nicméně je to pro mě pořád pan litvínovský hokejista a distancuju se od jakýchkoliv negativních projevů v případě jeho návratu k nám."
novič


"Mě Růča osobně nějak nevadí a myslím, že nám pomůže. Ale že si někdo neumí stát za svým názorem, na hráče rok a půl bučí a teď ho nadšeně vítá, z toho je mi na blití." baca88

"Kdyby za nás chtěl hrát, tak jde rovnou sem a ne někam jinam. Vrací se, protože ve Spartě nestačí, a najednou mu Litvínov příde vhod?? Já mu tleskat nebudu a budem za blbce, když se na někoho píská a pak po čase vyvolává jeho jméno." ciba

"Můj názor je , že skončí . Uškodil si tím , že řekl , že nebude dojíždět 100 km a hlavně také , že šel do Prahy. Když přišel, pro mladé hráče to bude znamenat stop. A myslím si , že mladí kluci potřebujou hrát, aby šli výkonnostně nahoru. navíc hrajou dobře!" kozel

Martin Ručinský má do hokeje stále chuť.
Martin Ručinský má do hokeje stále chuť.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
2
Finále
Články odjinud


Články odjinud