2. listopadu 2010 • 20:23

Léčba Hořavou nepomáhá. Sparta padla s Třincem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bojovník Šín, tvář nového Baníku. Čím připomíná Ševčíka a kde má strop?
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Sparty prohráli v 18. kole extraligy s Třincem 0:3 a poprvé v sezoně doma nebodovali. Pod vedením nové trenérské dvojice Miloslav Hořava, Radim Rulík si Pražané připsali druhou porážku ve třetím zápase.



Sparta je tak i nadále předposlední, Třinec se udržel v čele soutěže i díky čistému kontu Petera Hamerlíka.Po opatrném začátku se do první šance utkání dostal v 5. minutě Hromas a dorážející Bartánus, třinecký brankář Hamerlík byl ale připraven.



Domácí se neprosadili ani ve 13. minutě, kdy Kratěna nedokázal usměrnit puk do odkryté branky Ocelářů. Třinečtí se soustředili na pozornou obranu a vyráželi do brejků, naráželi však na připraveného Pöpperleho.

Při Polanského šanci v závěrečných sekundách první třetiny měl ale sparťanský gólman štěstí.O přestávce změnili trenéři Sparty složení útočných formací, ke gólu jim to ale nepomohlo.

Třinecký Lojek bojuje u mantinelu s Davidem Výborným.Foto ČTK


Domácí sice často stříleli, Hamerlík si připsal 19 zásahů, velké šance ale likvidovat nemusel. Hra Pražanů byla plná nepřesností, jednu z nevydařených střel odnesl i obránce Krajíček, jehož trefil Kůrka do hlavy - reprezentační bek musel putovat do kabiny a do hry poté už nezasáhl.



Nepřesnost Sparty stála i za první brankou zápasu. Po chybné rozehrávce se Třinečtí se po brejku dostali do vedení. Adamskému ve skórování nezabránil ani faul Gulašiho. V Tesla aréně se poté již tradičně začal ozývat pískot nespokojených fanoušků. Sparta se ale i poté tlačila do útoku, snažila se střílet, ale v koncovce se jí nedařilo.

Broš bojuje o puk s Varaďou.Foto ČTK


Navíc Hamerlík byl vynikající. V přesilovce jej nepřekonali Kratěna, Bartánus ani Smoleňák. A přišel trest. Po dalším rychlém protiútoku se prosadil Polák, a když Oceláři sehráli o 48 sekund později vydařeně přesilovou hru, bylo o vítězi zápasu rozhodnuto. Sparta podruhé v sezoně nedala gól i díky tomu, že Salcido trefil v poslední minutě tyč.

HC Sparta Praha - HC Oceláři Třinec 0:3 (0:0, 0:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 31. Adamský (Peterek), 52. V. Polák (Peterek),
53. Varaďa (Bonk, Lojek). Rozhodčí: Husička, Hradil - Charvát, Bádal. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 3610.

Sestavy:

Sparta: Pöpperle - O'Brien, Gulaši, Philipp, Jan Hanzlík, Salcido, Zacpálek - Kůrka, D. Výborný, Ton - Kratěna, Broš, Smoleňák - Bartánus, Koreis, Hromas - D. Tůma, Karpov, Pacovský. Trenéři: M. Hořava st. a Rulík.

Třinec: Hamerlík - Lojek, Hudec, Krajíček (35. P. Hořava), Zíb, Richter, Hrabal - McGregor, Bonk, Varaďa - Orsava, M. Růžička, Kohn - D. Květoň, Peterek, V. Polák - Hrňa, Polanský, Adamský. Trenéři: Marek a B. Kopřiva.

OHLASY PO UTKÁNÍ
Miloslav Hořava (Sparta): "Třinec nám dal lekci z nasazení a hokejovosti. Bylo vidět, že jsou první. My jsme měli v první třetině neomluvitelné nasazení a přístup k zápasu. To si nemůžeme dovolit z žádného místa, z třináctého ani z dvacátého, kdyby mužstev bylo dvacet. To mě mrzí nejvíce. Může se prohrát, ale ne takovým stylem. Pak se naše hra zlepšila, měli jsme šance, ale prostě jsme si to nezasloužili. Nešli jsme tomu naproti od první minuty."

Břetislav Kopřiva (Třinec): "Na mužstvu byla vidět pohoda. Pomohlo nám vítězné utkání na Kladně i to, že jsme v tabulce nahoře. Mužstvo je na tom dobře a ukázalo to na Spartě. Kluci dobře bruslili, dokázali jsme zvládnout přesilovky Sparty, i když za stavu 0:1 jsme měli problémy. Sparta nás přitlačila, hlavně na konci druhé a začátku třetí třetiny. My jsme ale dávali góly."

Třinečtí se radují z branky.
Třinečtí se radují z branky.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud