7. listopadu 2010 • 20:00

Holaňovi návrat na Spartu zhořkl

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Sparty porazili v utkání 20. kola extraligy Mladou Boleslav 3:1. Dlouho vyrovnaný zápas, do něhož vedl hosty nedávný trenér Pražanů Miloš Holaň, rozhodl v polovině třetí třetiny Petr Ton. Výhru Sparty, která tak ukončila třízápasovou sérii porážek, poté potvrdil Michal Broš.



Sparta nastoupila bez útočné opory Kratěny, který se sice nedávno vrátil na led po potížích s kolenem, ale nyní ho čeká další přibližně měsíční pauza kvůli zlomenému prstu na ruce.

Domácí byli v úvodu aktivnější, ale jejich tlak byl bezzubý a náznaky šancí Bartánuse a Výborného k překonání výborného gólmana Schwarze vést nemohly.

V 15. minutě zkusil po přečíslení tří na dva příklep místo technického zakončení Hromas, ani takto ale na Schwarze nevyzrál. Mladoboleslavští se poprvé více osmělili v 18. minutě, kdy Žabkovo nahození tečoval Tvrdík, ale ani Pöpperle se nenechal zahanbit a prokázal svou pohotovost.

Následně museli Pražané na dlouhých 102 vteřin do tří, ale hosté sehráli přesilovku bídně a za tuto dobu nepřinutili Pöpperleho k jedinému zákroku.

Své hokejové kolegy přišli podpořit i Tomáše Řepka a Libor Sionko (vlevo)
Své hokejové kolegy přišli podpořit i Tomáše Řepka a Libor Sionko (vlevo)

Během druhého dějství byla Mladá Boleslav výrazně aktivnější a moc nechybělo, aby šla do vedení. Nejprve prověřil Pöpperleho Divíšek, poté ve 29. minutě po chybě Pražanů, kteří v oslabení zbytečně váhali s vyhozením, zlikvidoval Nouzovu dorážku opět domácí gólman.



Když vzápětí Macho již doklepával do prázdné branky, v poslední možnou chvíli mu vložil hůl do zakončení Hanzlík a gólovou střelu vychýlil mimo tyče.

Byla to nakonec Sparta, kdo udeřil jako první. Poté, co se základní hrací doba přehoupla do své druhé poloviny, se ocitl při přesilovce sám před Schwarzem Broš, hostujícího gólmana oklamal výtečnou kličkou, přestože nedokázal zasunout kotouč do prázdné klece za jeho zády, vše dokončil ke gólové tečce Výborný.

Transparent fanoušků SpartyFoto Pavel Mazáč (Sport)

Sparta se ovšem nemohla radovat z vedení dlouho, neboť už po 67 sekundách bylo vyrovnáno.

Z rohu kluziště si vyjel na kruh pro vhazování Bahenský a ačkoliv byl tísněn, překvapil Pöpperleho rychlým pokusem pod horní tyčku. Vedení mohl domácím vzápětí vrátit Kůrka, ovšem Schwarz byl proti a našel si kotouč v klubku hráčů před sebou.

V úvodu třetí části byl v obrovské šanci Smoleňák, jenže Schwarze zblízka překonat nedokázal.

Oba týmy si poté dávaly pozor především na zadní vrátka, ale v 50. minutě přišla chvíle rychlíka Tona, který na vlastní obranné čáře přetlačil v boji o kotouč Macháčka, ten ho sice nejprve zahákoval a snažil se ho dohnat, ale marně.

Zkušený domácí forvard měl před sebou jen Schwarze, ten mu zkusil puk vypíchnout, jenže Ton zareagoval rychleji a rozhodl.

Hosté sáhli v závěru k power play, ale místo šancí na vyrovnání atakovali prázdnou branku sparťané a na konečných 3:1 upravil Broš.

HC Sparta Praha - BK Mladá Boleslav 3:1 (0:0, 1:1, 2:0)
Branky a nahrávky:
32. D. Výborný (Broš, Smoleňák), 50. Ton (O'Brien), 60. Broš (Kůrka, D. Výborný) - 33. Bahenský (Gajovský). Rozhodčí: Šindler, Homola - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:0. Diváci: 4449.
Sparta: Pöpperle - O'Brien, Gulaši, Philipp, Jan Hanzlík, Macholda, Salcido, od 21. navíc Husák - Ton, D. Výborný, Smoleňák - Kůrka, Broš, Pacovský - Bartánus, Koreis, Hromas - D. Tůma, Karpov, Kafka. Trenéři: M. Hořava st. a Rulík.
Mladá Boleslav: Schwarz - Žabka, Jindra, Marušák, Lehikoinen, Hay, Duben, Macháček - Tvrdík, Divíšek, Macho - Pabiška, Vrbata, Boháč - Bahenský, Hrdel, Nouza - Loskot, Gajovský, Handlovský. Trenéři: Holaň a Hiadlovský.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud