Michal Koštuřík
25. března 2018 • 04:40

Sparta řeší Čiliaka i Kanaďana. V pohybu budou také další TOP brankáři

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jeden sní o NHL, další vyhlíží KHL, třetí možná změní špičkový tuzemský klub za jiný. Extraligová brankářská esa se po sezoně dají do pohybu. „Poptávka po gólmanech je,“ potvrzuje hráčský agent Michal Sivek. Jeden velký přestup už byl podle zdrojů iSportu na spadnutí. Podržte se, brněnský Marek Čiliak (27) měl jít do Sparty! Prý to ale nyní usnulo. Reakce Komety? „S Markem jsme na všem domluveni,“ sdělil neurčitě majitel klubu a trenér Libor Zábranský.



Není to žádná fáma. O Čiliakově přesunu do Břízova klubu se v zákulisí mluví dlouhé týdny. Dohoda byla blizoučko, snad už i na papíře. Jenže dnes to tak žhavé není.

„Zaseklo se to a spíš to nedopadne,“ tvrdí člověk, který je do obchodu zainteresován. Co bude se slovenským mágem play off? Dohodl se na nové smlouvě v Kometě? Tato otázka zatím je bez odpovědi. Veřejné kanály mlčí a mlží. Logicky, gólmanům běží kontrakty a sezona ještě neskončila. Přesto to na trhu vře.

O angažmá v extralize se hlásí mimo jiné Kanaďan Matt Dalton (31), jenž se na olympiádě v Pchjongčchangu překonával v brance domácí Koreje. Jeho zástupci ho nabízejí vybraným českým klubům, jedním z nich by měla být i Sparta, která to údajně zvažuje. Velkých jmen je ale ve hře víc.

Že nesmí jiný klub rokovat s hráčem před ukončením stávající smlouvy? Jistě, přesně tohle regule říkají. Ale zapomeňte, že se dodržují. „Já vám teď nic říct nemůžu, protože se oficiálně s hráčem z jiného klubu nesmíme bavit. Ale je jasné, že to nikdo nedodržuje. Každý tým už má jasnou představu o kádru na další rok,“ uvedl jeden z manažerů extraligového celku.

Vítkovice - Kometa Brno: Čiliak vytasil ukázkový semafor proti Romanovi
Video se připravuje ...

Dres se chystá změnit hned několik špičkových extraligových gólmanů. Bombou číslo jedna měl být transfer Marka Čiliaka z Brna do Sparty, kde měl vyřešit letitý problém s gólmany. Ale nejspíš to padne, původní domluva přestala platit. Kometa dosud nepotvrdila, co s oporou zamýšlí a jestli si nechá v kádru také Marka Langhamera, dalšího aspiranta na místo v bráně. K tomu má úřadující mistr v záloze talentovaného Karla Vejmelku (21). Držet všechny tři, to je až moc velký luxus. Je možné, že Čiliak získá práci v KHL.

Variantou pro Spartu je také Matěj Machovský , který nyní působí na farmě Detroitu. A do Česka nespěchá. „Jeho prioritou je Amerika, NHL,“ uvedl Machovského agent Michal Sivek. „Určitě je to reálné. Víte, jak to chodí. Jeden gólman se zraní a dostanete šanci. Za dne na den může být vše jinak. Spartu nechci komentovat. Machy má víc nabídek z Evropy, ale je to varianta B,“ dodal s tím, že pokud by byl ve Spartě ambiciózní Čiliak, svého klienta určitě nebude směrovat na stejnou adresu.

Možné gólmanské přesuny v extralize
MAREK ČILIAK Kometa » » » » Sparta, KHL
LIBOR KAŠÍK Zlín » » » » Vítkovice, KHL
MATĚJ MACHOVSKÝ Detroit (farma) » » » » Sparta
PATRIK BARTOŠÁK Vítkovice » » » » NHL, KHL
ŠIMON HRUBEC Třinec » » » » KHL
MIROSLAV SVOBODA Plzeň » » » » NHL
JAKUB SEDLÁČEK Slovan Bratislava » » » » Zlín
BRANISLAV KONRÁD Olomouc » » » » KHL
JAKUB ŠTĚPÁNEK Slovan » » » » ruský klub KHL

Obsazení brankoviště řeší i ve Vítkovicích. Reprezentant Patrik Bartošák si vysnil comeback do NHL. „Jeho přání známe, má ty nejvyšší ambice,“ přitakal Sivek. Jeho kreditu by pomohla nominace na mistrovství světa do Kodaně a tam dobře odchytaných pár zápasů. Odtud by mohla vést cesta za moře, kde skončil před dvěma lety kvůli obvinění z domácího násilí. „Týmy ho sledují, registrujeme i zájem z KHL. Ale pokud by měl jít tam, musel by ho klub vykoupit ze smlouvy. Odstupné by bylo velké,“ dodal.

V Ostravě si pro všechny případy vyhlédli jako náhradu zlínského držáka Libora Kašíka a přislíbili mu jasné místo jedničky. Tuhle jistotu však má i v mateřském týmu. Půjde o podmínky smlouvy, klubovou vizi…

U celků KHL můžou být v kurzu i Branislav Konrád, hvězda Olomouce či třinecká stálice Šimon Hrubec. Oba jsou však pod smlouvou. Co bývalý reprezentant Jakub Štěpánek? „Ve Slovanu měl parádní sezonu. Kuba ví, že nabídka vždy přijde. Věřím, že bude mít minimálně stejně dobré angažmá jako dosud,“ uvedl Sivek ke gólmanovi, jenž dojel ročník ve švýcarském Lausanne.

Angažmá už se možná rýsuje Jakubovi Sedláčkovi, jemuž dobíhá kontrakt ve Slovanu. „Jeden klub má konkrétní zájem, jasno bude do příštího týdne,“ informoval Sivek. Jde o Zlín? To neprozradil.

Brankář Branislav Konrád zasahuje
Brankář Branislav Konrád zasahuje

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud