28. března 2022 • 13:35

Série plná emocí. 5 sporných výroků sudích v bitvě Sparty s Libercem

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
  • Video se připravuje ...

    Série má grády, Sparta zatím ve čtvrtfinále extraligového play off vede nad Libercem 3:1 na zápasy. Kromě hokeje se ovšem řeší i výkony rozhodčích, oba týmy už v průběhu série mohly být s některými výroky nespokojené. Připomeňte si před pondělním pátým duelem pět sporných verdiktů sudích, které série zatím přinesla.

  • 1. ŠMÍDOVY KROSČEKY

    zápas č. 2

    Jsme v 56. minutě druhého zápasu série, Sparta vede 3:2. Frustrovaný Ladislav Šmíd nejdřív v souboji Miroslava Formana přidržel, pak mu u mantinelu nasadil několik krosčeků. Když Forman klesl na kolena, minimálně dva mířily do oblasti krku, zátylku či hlavy. Rozhodčí nevylučovali. Pražané poslali podnět disciplinárce, která ale Šmída nepotrestala. „Přestože není vyloučeno, že zásah směřoval do zadní části helmy, z dostupných záběrů nelze místo zásahu přesně určit,“ odůvodnil své rozhodnutí šéf disciplinární komise Viktor Ujčík.

    Nepotrestaný zákrok Ladislava Šmída
    Video se připravuje ...

  • 2. VLACHŮV PÁD

    zápas č. 3

    Právě události těchto sekund odšpuntovaly emoce, které se poté naplno rozjely při Klepišově „faulu.“ Vracející se Maxim Matuškin špičkou hole trefil Jaroslava Vlacha na žebra a ten se skácel jako podťatý na led. Pravda, Vlach pád ochotně prodal, jak nejlépe uměl. Ale přestože zákrok vypadal na první pohled nevinně, možná jako běžné seknutí po soupeři, dvě minuty byly v tomto případě uděleny správně. I okolo střídačky stojící fotografové potvrdili, že v místě úderu měl liberecký forvard pod dresem řádné „jelito.“

    SESTŘIH: Liberec - Sparta Praha 1:2. Hosté rozhodli při přesilovce v poslední minutě
    Video se připravuje ...

  • 3. KLEPIŠOVO DRŽENÍ

    zápas č. 3

    Hlavní situace dosavadního průběhu série. Jakub Klepiš hloupě ztratil kotouč na vlastní modré čáře a sáhl na útočníka soupeře Miroslava Formana, který se skácel na led. Slovo sáhl je důležité, o nic jiného totiž nešlo. Faul? Ani omylem. Z následné přesilovky pak Sparta třetí utkání série rozhodla. „To snad nemyslíš vážně, ne?“ ptal se hned na ledě Klepiš sudích. Nad verdiktem se podivovali i televizní komentátoři. Následný výlev kouče Patrika Augusty směrem k rozhodčím mířil právě k tomuto vyloučení.

    Liberec - Sparta: Podivuhodný faul. Forman padl a Klepiš šel ven
    Video se připravuje ...

  • 4. KLEPIŠOVO PODRAŽENÍ

    zápas č. 4

    V hlavní roli zase Jakub Klepiš. Avšak tentokrát na druhé straně. Před třetím libereckým gólem z hole Mislava Rosandiče v zápase číslo 4 za brankou Sparty podrazil obránce Tomáše Dvořáka, aby následně naservíroval puk střelci mezi kruhy. Rosandičův přesný zásah se následně ukázal jako vítězný, což zase dodává spornému momentu na obrovské důležitosti a emocích. Tady se může cítit poškozená Sparta. A naprosto právem. Šlo o faul na dvě minuty, Liberec šel v té chvíli do dvougólového vedení po chybě sudích.

    SESTŘIH: Liberec - Sparta Praha 4:2. Tygři ještě nedopustili konec série
    Video se připravuje ...

  • 5. STOLJAROV SESTŘELIL ŠMÍDA

    zápas č. 4

    Sparta prohrává v zápase číslo 4. Na poslední sekundy jde na led čtvrtá formace Pražanů. Její největší hromotluk Gennadij Stoljarov se přiřítí za branku a trefí k mantinelu otočeného Ladislava Šmída. Soupeř o něm nevěděl, Rus byl ve vysoké nájezdové rychlosti, navíc při zákroku evidentně povyskočil. Šmídovo tělo vůbec nezasáhl, ramenem mířil atak čistě na hlavu obránce, který v sezoně podstoupil dvě operace krční páteře. Na útočníka Sparty se okamžitě vrhl domácí mstitel T. J. Melancon. Od rozhodčích dostal Stoljarov trest do konce utkání, disciplinárka ho posléze potrestala dvouzápasovou stopkou.

    Liberec - Sparta: Stoljarov sestřelil u mantinelu Šmída. Následně se strhla bitka
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud