21. března 2023 • 04:50

Hradecká akce Machovský i odsunutý Smoleňák. Klíčové otázky sťaly Tygry

Autor: ryp, mir
Vstoupit do diskuse
0
  • Video se připravuje ...

    Ne, žádný trhák se zatím nekoná. Liberec na úvodní výhru ve čtvrtfinále Generali Česká play off nenavázal. Mountfield HK si nenechal vzít druhý domácí bod a sérii, ve které není nouze o vypjaté momenty, srovnal na 1:1. Pojďme si odpovědět na klíčové otázky druhého souboje. Vyšla akce Machovský? Chyběl Smoleňák? Zlepšil se elitní liberecký útok?

  • Vyšla Hradci akce Machovský?

    ANO

    Na konci základní části patřil Henri Kiviaho mezi tři nejlepší brankáře extraligy, zářil. Jedna prohra v play off a lavička? Zajímavá volba. A ještě zajímavější, když si uvědomíte, že Matěj Machovský za Hradec odchytal jen dva (byť povedené) zápasy. Odvaha Tomáši Martincovi tedy rozhodně nechyběla. Machovský vytáhl největší kouzlo na konci druhé třetiny, sebral levým betonem gól Adamu Najmanovi, působil jistě. A klíčové je, že s ním Mountfield vyhrál. Takže? Parádní tah.

  • Chyběl Mountfieldu Smoleňák?

    NE

    Kapitán dlouho marodil, spíš funguje jako mentální vzpruha. Každoročně má pomalejší rozjezdy sezony a je i vidět, že se Radek Smoleňák nyní potřebuje dostat do provozního tempa. Nevyniká, hledá formu. Vždycky je risk, když z lídra kabiny uděláte nehrajícího kapitána. A teď vyšel. Radek Pilař místo něj v sestavě zvládal skvěle oslabení, ožil i Ethan Werek. Smoleňák prostě nescházel ani před brankou, ani jako drzý jazyk. Nedohrál ale Jan Eberle, možná se pro něj otevřelo zase místo.

  • Vyskočily emoce?

    ANO

    Ještě nehoří, spíš přihořívá. V prvním utkání se hráči servali po zápase, podruhé už se odvázali víc. Patrik Marcel se s Jaroslavem Vlachem kočkovali pod domácím kotlem. Jan Šír se pak vztekal, že Jéremieho Blaina nefauloval, ale ten mu s úsměvem ukázal jen trestnou. Mazej! A velký příběh se odehrával mezi Vlachem a Ethanem Werekem. Vlach nejdřív do útočníka Mountfieldu vrazil, když odjížděl střídat v přerušené hře. Werek pak předváděl, jak Vlach bruslí a ťapal jak tříleté dítě.

    Mountfield HK - Liberec: Obrovský závar před Kváčou. Puk zůstal ležet u tyčky
    Video se připravuje ...

  • Poučila se první tygří obrana?

    NE

    Gólové akce v hokeji si bývají občas hodně podobné. Ale aby docházelo ke stejným trefám stejných hráčů, které neubrání stejní protihráči ve stejný čas jako den předtím? To už je těžké unikum. Ale stalo se. Zatímco v neděli Lukáš Cingeľ obalamutil Janise Balinskise v čase 20:22, v pondělí se mu to povedlo o dvě sekundy dříve. Lotyšský bek zaspal totožným stylem jako den předtím, „podpořil“ ho v tom i parťák Richard Nedomlel. U inkasovaného gólu opět asistoval první tygří útok.

    Mountfield HK - Liberec: Skvělý vstup Hradce do 2. třetiny! Skóre otevřel bruslí Cingel, 1:0
    Video se připravuje ...

  • Zlepšil se elitní liberecký útok?

    NE

    Aby se Tygři dopracovali k mečbolu potažmo postupu, dříve či později budou potřebovat produktivitu elitního útoku, kterému se zatím nedaří. Od spojení Birner, Filippi, Faško-Rudáš očekáváte body, ať je to jak chce. Ty však nepřicházejí dle očekávání, výtky ohledně absence bodového přísunu se týkají i Michala Bulíře, jenž však nadále laboruje s poraněným lýtkovým svalem a není zcela fit. Tygří ofenzivu táhne Najmanova lajna, k ní se přidávají žolíci a celkem pravidelně některý z beků.

    Mountfield HK - Liberec: Nahození Melancona bylo tečováno a Machovský už nestihl reagovat, 2:1
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud