18. listopadu 2011 • 20:55

První zápas a vítězný gól. Pardubice sestřelil "jejich" Kanaďan

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tak tohle se Vladimíru Růžičkovi povedlo. Do Slavie, potácející se v krizi, dokázal sehnat dvě parádní posily. Z angažmá ve Finsku se vrátil Michal Vondrka a na hostování z Pardubic získal Kanaďana Jonathana Sima. Ten se mu hned v prvním zápase, navíc právě proti Východočechům, odvděčil vítěznou brankou. Zámořský útočník tak sestřelil svůj nedávný celek a zajistil Pražanům výhru za tři body po dlouhých sedmi zápasech.



Diváci v téměř vyprodané ČEZ Areně zažili v úvodních sedmi minutách pořádný šok. Hosté, kteří se v posledních zápasech trápili nejen herně, ale i střelecky, vedli totiž 2:0. Lehce získaný náskok hosty natolik nabudil, že domácí se nemohli před Furchem prosadit a sami naopak museli čelit důrazné hře soupeře.

Vedoucí gól dal ve třetí minutě Micka, který po objetí Růžičkovy branky dopravil kotouč za záda pardubického gólmana. Druhou branku pak v sedmé minutě přidal Krenželok, kterému ideálně nahrál domácí Píša. Ten si v daný moment všímal více Sima, jenž byl ještě ve čtvrtek jeho spoluhráčem, a přehlédl najíždějícího Krenželoka. Pardubičtí se sice snažili udělat něco s nepříznivým výsledkem, ale Pražané pracovali v obraně bezchybně. Proto ani gólové šance Nahodila a Kousala neskončily úspěchem.

Druhou třetinu začali domácí s velkým elánem. Ve 22. minutě trefil Borer tyčku Furchovy branky a ve 27. minutě předvedli učebnicovou spolupráci Bartek s Kousalem, který zakončil rychlý protiútok domácích. Jenže euforie pardubického týmu netrvala ani minutu. Ještě ve stejné minutě dali hosté třetí branku, na které se podepsala znovu domácí obrana. Na půlící čáře zapomněli Východočeši za sebou Svobodu se Simem a kanadský forvard snadno překonal Růžičku.

Hra se pak oboustranně přiostřila, což více sedělo Slavii. Domácí se několikrát dostali do dobré střelecké pozice, ale v cestě za úspěchem jim stál pozorný Furch, který byl ve větší permanenci než jeho protějšek. Po deseti vteřinách třetí třetiny byl podruhé v utkání vyloučen Vondrka a přesilovku zužitkoval domácí ostrostřelec Bartek. Kontaktní gól odstartoval velký nápor Východočechů, kteří v toto fázi utkání zredukovali sestavu do tří útočných trojic.

Slávisté Jiří Vašíček (vlevo) s Tomášem Kůrkou bojují o puk s pardubickým Benákem.
Slávisté Jiří Vašíček (vlevo) s Tomášem Kůrkou bojují o puk s pardubickým Benákem.

Slavia čelila náporu domácích snahou co nejdéle se udržet po rychlých protiútocích v útočném pásmu a důrazem nutit domácí obranu k chybám. Hostům nahrávala i vyloučení pardubických hráčů. Domácí s vypětím všech sil přečkali přesilovku po vyloučení Starého a následně i další oslabení po faulu Radila.

V napínavé koncovce Slavia neustálým napadáním domácích hráčů otupila útočné choutky Pardubic, kterým byl v 58. minutě vyloučen Starý a hosté tak dostali šanci potvrdit zisk tří bodů. Přesilovku hosté sice nevyužili, ale přečkali i power play Pardubic a od 25. října se mohli konečně radovat ze zisku tří bodů.

HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - HC Slavia Praha 2:3 (0:2, 1:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 27. Kousal (Bartek, Starý), 42. Bartek (Kousal, Starý) - 3. Micka (Jelínek), 7. Krenželok, 27. Sim (T. Svoboda). Rozhodčí: Homola, Minář - Jindra, Kis. Vyloučení: 6:4, navíc Kalus (Slavia) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 10.026.

Pardubice: M. Růžička - Píša, Kolář II, Sičák, V. Kočí, Benák, Borer, M. Drtina - Kolář I, Koukal, Brendl - Bartek, Kousal, Starý - Nahodil, T. Zohorna, Rákos - Buchtele, T. Nosek, Radil. Trenéři: Hynek a Lubina.
Slavia: Furch - Kadlec, Vašíček, Kuboš, J. Krejčík, Roth, Kolařík - Vondrka, Krenželok, Sim - Kůrka, V. Růžička ml., Sklenář - Kalus, T. Hertl (21. T. Svoboda), M. Čermák - Jelínek, Micka, Doležal. Trenéři: V. Růžička st., Čelanský a Beránek.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud