22. listopadu 2011 • 20:09

Budějovice posedmé venku nevyhrály, padly ve Vítkovicích

Autor:
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Série venkovních výher hokejistů Českých Budějovic dnes po šesti zápasech skončila v Ostravě, kde Jihočeši podlehli Vítkovicím 0:3. Domácí rozhodli dvěma slepenými góly Ondreje Šedivého s Petrem Strapáčem v nástupu do prostřední části. Brankář Roman Málek udržel podruhé v sezoně čisté konto a zabránil tak hostům vytvořit klubový rekordu v počtu výher na hřištích soupeřů.



Když už po několika sekundách musel českobudějovický gólman Kovář likvidovat štiplavý pokus domácího Jana Káni, vypadalo to na rušnou partii. Zápas si udržel vysoké tempo, ale další šance pak chyběly.

Jihočeši až v 15. minutě zahrozili únikem Mertla po levém křídle, Málek však jeho ránu ztlumil do lapačky.

Góly přišly až brzy po startu druhé části. Vítkovice nestihly využít dvanáctisekundovou přesilovku pět na tři, ale v momentě, kdy první vyloučený Květoň skočil na led, prošla za Kováře Rehákova rána, kterou před brankou zřejmě bruslí tečoval Šedivý.

Šikovná teč mohla přinést také vyrovnání, ale Mertlovo sklepnutí zachytila vítkovická tyčka. Tíhu okamžiku pro hosty zvýraznil Strapáč, který prakticky z protiútoku vybruslil na střed a švihem prostřelil Kováře podruhé.

Dvoubrankový náskok už domácí nepustili. Perfektním bruslením a bezchybnou defenzivou drželi Jihočechy od Málka na distanc. Třetí gól mohl naopak přidat Walker, ale v přesilovce jeho šanci zmařil Kovář.

Tři body tak pojistil až ve 42. minutě Húževka, který ve středním pásmu sebral puk Červenému a střelou tahem našel mezeru mezi Kovářovými betony.

Hosté se navzdory závěrečné převaze nezmohli ani na čestný úspěch a klubový rekord v počtu vítězství venku z roku 1981 tak nepřekonali.

HC Vítkovice Steel - HC Mountfield České Budějovice 3:0 (0:0, 2:0, 1:0)
Branky a nahrávky:
22. Šedivý (Rehák, Sloboda), 25. Strapáč (Pohl, Trnka), 42. Húževka (Pohl, J. Sýkora). Rozhodčí: Konc, Müllner (oba SR) - Gebauer, Kis. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. Diváci: 3562.
Vítkovice: Málek - Malík, Kudělka, Sloboda, Rehák, Ovčačík, Trnka, Punčochář, Voráček - Šedivý, Burger, J. Káňa - Pabiška, Húževka, J. Sýkora - Pohl, Strapáč, Walker - Hlinka, Štefanka, T. Káňa. Trenéři: Trličík a Moták.
České Budějovice: Jakub Kovář - Ptáček, Kranjc, Novák, Vydarený, Vráblík, Mikuš - Gulaš, Kašpařík, Šimánek - Kotalík, Langhammer, L. Květoň - Martynek, Červený, Podlešák - Kuchejda, Mertl, Pšurný. Trenéři: F. Výborný a Kupka.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud