27. ledna 2012 • 21:13

Michal Vondrka ze Slavie: Věřil jsem ve tři body

Autor: Roman Šperňák
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

ROZHOVOR | Mohl být slávistickým spasitelem na ledě v Českých Budějovicích. Dvakrát. Nejdříve Michal Vondrka vstřelil úvodní branku zápasu, která byla až do 44. minuty vítězná. A když možnost tříbodového vítězství pro oba týmy pominula, měl na holi rozhodnutí ve třetí sérii nájezdů. Jenže nedal. A pak už jen přihlížel, jak se překonávají brankáři a nakonec rozhoduje zápas svou střelou bek Němeček.



Domácí České Budějovice vyhrály 3:2 na samostatné nájezdy, Slavii porazily popáté v řadě a Pražané tak mají zase o jednu vrásku navíc v boji o play off. „Jakou cenu pro nás tenhle bod bude mít, uvidíme až na konci,“ říká Michal Vondrka.


Poslední zápasy s Českými Budějovicemi nebyly pro Slavii dobré. V tom posledním jste to měli rozjeté skvěle, proč to nedopadlo?
Pomohl nám gól, který jsme dali na jedna nula a celkem brzo. Hráli jsme dobře střední pásmo a moc jsme domácí nepouštěli do šancí. Pak jsme měli nějaké šance my.

Ale nedali.
Právě. Neproměnili jsme je a pak to dopadlo takhle. Je to škoda.

Mohla za to vaše střelecká nepohoda nebo zákroky Jakuba Kováře, který držel dvě třetiny pro domácí naději? Několikrát jste na něj jeli sami, jednou i ve dvojici.
Chytal výborně. Držel Budějovice v klíčových okamžicích a pro tým je taková pomoc brankáře strašně důležitá. Tak to bylo.

Jak se vám hraje v Českých Budějovicích, kde jste toho zažil hodně?
Vždycky si dělám srandu, že se mi tu nehraje moc dobře. Tak to prostě je. Teď se to potvrdilo a asi to tak bude vždycky.

Slavia potřebuje stáhnout ztrátu na desítku. Co pro vás tenhle bod řeší?
Uvidíme, jak to bude. Kolem desítky je to tam hodně napresovaný. Doufám, že nám tenhle bod bude v hondě za předkolem play off stačit.

A nevěřil jste za stavu dva nula pro váš tým, že už si tři body odvezete?
Já věřil už za stavu jedna nula. Ale bohužel. Dostali jsme trochu laciné góly z naší strany. Měli jsme tam ještě nějaké šance, a kdybychom je proměnili, vyhráli bychom. Tak to prostě je.

V nájezdech jel třikrát za sebou Vladimír Růžička. Poprvé gól dal, pak dvakrát ne a vždy udělal ten samý fígl. To není obvyklá situace, ne?
Je šikovnej. První nájezd gól dal a Růža mu pak věřil. Trenér ho určil a jel.

Vy jste svůj první nájezd ve třetí sérii nedal. Na druhý už jste si nevěřil?
Tohle určuje trenér. Já tam jen stojím a koho on určí, ten prostě jede.

Petr Vampola v souboji s Vondrkou ze Slavie
Petr Vampola v souboji s Vondrkou ze Slavie

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud