Pavel Bárta
12. dubna 2012 • 16:08

Změny v Budějovicích: Bělohlav na střídačce, Turek na plakátech

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rozmáchli se k velkým činům, pak ustrnuli. HC Mountfield chvíli vládl extralize, ale pak se něco zvrtlo. Konec ve čtvrtfinále play off znamenal další zklamání. V Českých Budějovicích po třech letech sáhli ke změnám. Zemětřesení zasáhlo vedení klubu, mění se trenéři a dojde i na hráče.



Konečné šesté místo představuje proti minulé sezoně zlepšení o jednu příčku. V extraligovém HC Mountfield však mysleli na víc. „Ale nejvíc nám vadil herní projev mužstva,“ vysvětluje nový generální manažer Zdeněk Blažek, který je současně předsedou představenstva klubu.

Jihočechům vyšlo září, říjen i listopad. Od prosincové účasti v závěrečném turnaji European Trophy však následoval pokles, který se nepodařilo zastavit. Změny, které nastaly, s tímto výpadkem souvisejí. Ale nejvíc byli v Českých Budějovicích rozladěni z předváděné hry.

Po čtvrtfinálové porážce s Libercem skončil Josef Zajíc ve funkci sportovního manažera. Agendu převzal Petr Sailer, který se po ukončení kariéry stal asistentem šéfa pro sportovní úsek. Ten teprve bude jmenován. Zdeněk Blažek se stal generálním manažerem, jeho předchůdce František Joun se přesunul do pozice obchodního ředitele.

„Bylo potřeba nastolit operativnější vztah mezi představenstvem a vedením klubu. Některé věci se musejí řešit rychle a on to měl přece jen složitější, musel nejdřív čekat, až představenstvo rozhodne,“ dodává Blažek.

Způsoby, jak přitáhnout lidi do Budvar Areny a probudit někdy leklé obecenstvo, má marketingový ředitel Radek Papáček. „Jihočeský fanoušek se chová jinak než třeba brněnský. Ale když je spokojený, dokáže taky vytvořit nádhernou atmosféru,“ slibuje si generální manažer.

Záměrem klubu je využívat budějovické ikony. Do práce se tak vedle Sailera pustí Roman Turek. Bývalý skvělý gólman dostal na starost brankáře a zároveň se stane marketingovou tváří HC Mountfield. Po odchodu Františka Výborného bude jedním z trenérů mužstva Radek Bělohlav.

„K němu vybereme zkušenějšího kolegu. Do 26. dubna, kdy začne letní příprava, bychom rádi měli jasno o obsazení celé dvojice i sportovního manažera. Chceme zkvalitnit spolupráci mezi mládeží a extraligou a stavět na lidech, kteří v klubu vyrostli a mají budějické srdce,“ pokračuje Blažek.

O změnách v kádru zatím hovořit nechce. Jasné je, že Aleš Kotalík by rád dokončil kariéru v Budějovicích a že Jakub Kovář nezmizí za oceán, kde na něj vlastní práva Philadelphia. „Je připravený dodržet smlouvu, kterou má ještě na příští sezonu. Pokud přijde nabídka po jejím ukončení, nebudeme mu bránit,“ uzavírá generální manažer Mountfieldu.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud