21. prosince 2012 • 22:25

Konec světa nenastal. Chtěl jsem koupit barák, smál se Ference

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
SESTŘIH: Brighton - Manchester City 0:4. Titul je blíž, zářil Foden
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po cestě na zápas do Brna se v autobusu hokejisté HC Mountfield bavili o tom, co kdyby nastal konec světa. Že by do cíle už ani nemuseli dojet. „Nakonec svět neskončil a ještě jsme vyhráli, takže to dopadlo výborně,“ usmíval se Milan Michálek, který zápas proti domácí Kometě rozhodl gólem na 3:2 v prodloužení.



A tak, když se nic nestalo se zeměkoulí, aspoň českobudějovický tým pokazil brněnské Kometě nachystanou show s ohňostrojem, lesklými papírky a pěvcem uprostřed ledové plochy, který po utkání zazpíval Ódu na Kometu.

Vítězové byli odeslání bez podání rukou do šatny, což nemohli ovlivnit, a tak měli aspoň víc času na oslavu cenných bodů. Zato brněnští hráči museli po porážce stát na modré čáře a vydržet až do konce slavnostního programu.

„Tady je radost uhrát byť jen přijatelný výsledek, natož tady sebrat dva body. Výsledek je parádní. Vzali jsme si zpátky body, které jsme ztratili v posledním domácím zápase,“ mnul si ruce Jakub Kovář, brankář vítězů.

Nejvíc si zachytal, jak je v Brně už zvykem, v poslední třetině. To Kometa vyvinula tlak, víc než srovnat na 2:2 jí však Kovář nepovolil.

Co se tématu skonání světa týká, brankář se ho neúčastnil, nechtěl se nechat rozptylovat. Obránce Andrew Ference ale přiznal, že se snažil sehnat ve svém okolí alespoň jednoho člověka, který by zvěsti skutečně věřil. Jednak byl zvědavý, jednak to prý mohlo skýtat šanci na dobrý obchod.

Budějovický Jiří Šimánek brankáře Komety Jiřího Trvaje nepřekonal
Budějovický Jiří Šimánek brankáře Komety Jiřího Trvaje nepřekonal

„Je legrační, že někteří lidi to berou vážně. Zkusil jsem najít někoho a říct mu, že koupím jeho barák, že mu nabízím peníze právě teď, když má být všeho konec. Ať je vezme. Ale bohužel nikdo se nenašel,“ smál se Ference.

Daleko víc ho hřály dva body, které si domů vezl. Hned 26. prosince bude mít šanci na další, všichni hráči HC Mountfield z NHL mají podle jejich slov pojistky a smlouvy na jihu Čech do konce prosince. Dohody obnovují vždy po měsíci.

„Jestli prosinec byl poslední měsíc, kdy jsem si musel pojistku zaplatit? To vám nikdo neřekne. Rád bych, aby to tak bylo, ale kdo ví,“ pokrčil rameny Ference.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud