19. února 2013 • 20:35

Pardubice drží naději na play off, doma si poradily s Třincem

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Pardubic porazili v dohrávce 40. kola extraligy Třinec 5:3 a oživili své naděje na postup do předkola play off. Úřadující mistr sice od čtvrté minuty prohrával, ale rozhodující obrat v utkání předvedl třemi góly mezi osmou a desátou minutou. Na jedenáctém místě Východočeši dál stíhají Vítkovice a Kometu Brno. Oceláři marně dotahovali a venku prohráli už popáté za sebou.



Hosté se dostali do vedení díky přesilovce pěti proti třem, kterou jim nabídl Marušákův faul a po dalších deseti vteřinách Cetkovského vyhození puku do hlediště. Prosadil se z dorážky Varaďa, sudí si ještě situaci ověřili u videorozhodčího. Východočeši ale předvedli rychlý obrat a třemi góly v rozmezí 147 vteřin vyhnali gólmana Hrubce z branky.

Jako první jej překonal Buchtele a za 37 vteřin zaznamenal svou první trefu v české extralize slovenský bek Ďaloga. Když pak obránce Benák přerušil soupeřovo přečíslení tří na jednoho, prosadil se po Radilově přihrávce z mezikruží znovu Buchtele.

Domácí Kousal objíždí branku Třince a dostává se do šanceFoto ČTK

Domácí mohli ještě v úvodním dějství náskok zvýšit, ale při Lojkově trestu neproměli šance Endál a Bartek. V čase 19:41 byl duel kvůli kolapsu fanynky přerušen a zbytek úvodní části se dohrál až po úpravě ledu.

Pardubice hrály po trestech Rákose a Peterka téměř čtyři minuty v početní výhodě včetně šesti vteřin v pěti proti třem, ale Třinec se ubránil. Ve 27. minutě šel pykat Varaďa a po třech vteřinách i Klouček, ale domácí ani dlouhou výhodu o dva muže v poli nezužitkovali. Snížit mohl ve 37. minutě Peterek, který se individuálně dostal až před Salfického, ale ten svůj tým podržel.

Pardubičtí fanoušci svému týmu stále věříFoto Jaroslav Legner (Sport)

Třinec po 77 vteřinách závěrečného dějství potrestal Endálův faul z konce druhé třetiny, když se prosadil z dorážky obránce Klouček. Ale vzápětí šel pykat také bývalý pardubický hráč Rákos a Nosek vrátil domácím dvoubrankový náskok.

Skóre pak nezměnil Lojek, jehož vychytal před odkrytou brankou Salfický. Na druhé straně zasáhl proti Starému Hamerlík. Naději Třinci vykřesal ještě v 59. minutě při hře čtyř proti čtyřem Polanský, ale 21 vteřin před koncem pojistil domácím tři body Píša, který prostřelil Hamerlíka od modré čáry.

HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - HC Oceláři Třinec 5:3 (3:1, 0:0, 2:2)
Branky a nahrávky: 8. Buchtele (Vašíček, Kousal), 8. Ďaloga (Rolinek),
10. Buchtele (Radil), 43. T. Nosek (Marušák, T. Zohorna), 60. Píša (Kousal) - 4. Varaďa (M. Růžička, Roth), 42. Klouček (Adamský, Polanský),
59. Polanský (Ovčačík, Orsava). Rozhodčí: Jeřábek, Mikula - Jindra, Skopal. Vyloučení: 6:7. Využití: 2:2. Diváci: 8422.

Sestavy:

Pardubice: Salfický - Benák, Kočí, Píša, Vašíček, Ďaloga, Gawryletz, Marušák, Hudec - Bartek, Cetkovský, Somík - Radil, Kousal, Buchtele - Endál, Rolinek, Starý - T. Nosek, T. Zohorna, Semorád. Trenéři: Říha, D. Pospíšil a Landsman.
Třinec: Hrubec (10. Hamerlík) - Roth, Ovčačík, Zíb, Lojek, Klouček, Kania - M. Růžička, Bonk, Varaďa - D. Květoň, Rákos, Peterek - Hrňa, Zagrapan, Orsava - Klimenta, Polanský, Adamský. Trenér: Turek a Janků.

Vašíček a Buchtele slaví branku v síti Ocelářů
Vašíček a Buchtele slaví branku v síti Ocelářů

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud