František Suchan
9. září 2013 • 11:52

Trenéři, muži na odstřel. Kde si dát v extralize pozor a kdo je Mr. Vyhazov?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nevíš dne ani hodiny… Jestli hokejová smrtka někoho kosí s umanutou radostí, pak jsou to trenéři. Přežít déle než tři sezony na jednom místě? V extralize naprostý unikát. Prošli jsme výměny na střídačkách týmů nejvyšší soutěže za posledních deset let. Výsledek? Povolání kouče je nejrizikovější v Karlových Varech, v Kometě a obecně u nováčků. Naopak Slavia a Zlín si práce šéfů svých týmů váží.



Ven. A znovu ven

Mojmír Trličík, Pavel Hynek, Miloš Holaň

2x odvoláni v jedné sezoně

Trličíka v minulém ročníku potkal konec ve Vítkovicích, které předtím dovedl ke stříbru, poté vzal Pardubice, aby v lednu opět skončil. Hynek byl v sezoně 2009-10 odvolán ze Sparty a následně i z Karlových Varů, Holaň o rok později nedokončil práci ve Spartě a Mladé Boleslavi.

Trenéři jako orloj

Karlovy Vary

9 výměn v sezoně, 14 hlavních trenérů

Koho nevyhodili z Varů, jako by netrénoval. V poslední dekádě tu pouze Zdeněk Venera v klidu dokončil smlouvu. Rychlý konec v pomistrovské sezoně 2009-10 potkal jeho následovníka Josefa Palečka, od té doby to jen sviští. Tento rok se v klubu vystřídaly dokonce čtyři trenérské štáby.

Kouč nováčka? Sebevražda

Mladá Boleslav

4 sezony = 9 trenérů

Rozjezd v extralize znamená pro nový klub prakticky jistě změnu trenéra. Platilo to pro Jihlavu, Ústí, Boleslav, Kometu i Chomutov. V Boleslavi se během pobytu mezi elitou činili, Kometa jde do páté sezony s osmým trenérským týmem. Vladimír Kýhos tu v prvním ročníku 2009/10 vydržel jen čtyři kola.

Mr. Vyhazov

Mojmír Trličík

5x odvolán v sezoně

Během minulé sezony skončil ve Vítkovicích i v Pardubicích. Jako záskok nevydržel v Kometě (2009-10) a předtím ve Vítkovicích (2007-08), kde padl i rok předtím jako asistent Miloše Holaně. Pět vyhazovů poznal i Pavel Hynek, ale jednou v prvoligovém Ústí a jednou ve Slovanu Bratislava.

Unikátní vytrvalec

Vladimír Růžička

Slavia, 14 sezon

Od roku 2000 dělá tu samou práci, nikdo mu nemůže konkurovat. Ze současných koučů začínají teprve třetí sezonu na stejném místě Rostislav Vlach (Zlín) a Zdeněk Vojta (Kladno), osm let v kuse předtím trénoval Kladno (2002-10) Zdeněk Müller, než sám skončil kvůli zdravotním potížím.

Trenérské vyhazovy za posledních 10 sezon:
9 Karlovy Vary
8 Pardubice
7 Ml. Boleslav
6 Litvínov
5 Sparta, Třinec, Vítkovice, Kometa
4 Plzeň, Č. Budějovice, Liberec
3 Vsetín
2 Kladno, Chomutov, Znojmo
1 Zlín, Ústí, Jihlava
0 Slavia

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud