24. listopadu 2013 • 22:05

Gólman Furch po derby uznal: Sparta si hraje svou ligu...

Autor: zej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Olomouc - Sparta 1:4. Kanonáda hostů, rozhodl skvělý Krejčí
SESTŘIH: Hradec Králové - Slavia 1:2. Zemětřesení v sestavě a drama v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO + FOTO | Pohotovými zákroky dlouho držel hokejovou Slavii ve hře. Gólman Dominik Furch dělal, co mohl. Ale ani on nakonec nezabránil tomu, aby sparťanská mašina zdeptala i jeho tým. Slávisté prohráli 0:3. „Sparta si teď hraje opravdu trochu jinou ligu,“ musel brankář uznat kvalitu soupeře, který třináctkrát v řadě bodoval, z toho dvanáctkrát vyhrál.



Furch si připsal 31 zákroků a nebýt jeho, sebevědomý protivník nemusel o triumfu rozhodnout až dvěma góly v závěrečných deseti minutách. 23letý gólman byl jasně nejlepším hráčem svého týmu. „Ale ono je vlastně jedno, jak člověk chytá, když se prohrálo,“ říkal brankář, který předešlé derby, v němž Sparta jednoznačně kralovala 6:0, ani nedochytal.

SESTŘIH: 24. kolo hokejové extraligy, Sparta - Slavia 3:0
Video se připravuje ...

Tentokrát chytal spolehlivě. Ani on ale nezabránil Slavii v tom, že si připsala čtvrtou porážku v řadě. „Určitě je třeba už tu sérii zastavit. Někdy už je naše hra dobrá, ale pak uděláme nějakou hrubku a inkasujeme. Teď je pozitivní to, že padesát minut byl náš výkon solidní. Až ke konci nám to tam napadalo,“ litoval Furch.

Od soupeřů, které Sparta zdolala v minulých kolech, zněly hlášky o tom, že si pražský tým hraje teď momentálně samostatnou ligu... „Pořád vyhrává, takže je to asi pravda. Ty výsledky fakt má hodně suverénní, s málokterým soupeřem má problémy,“ sportovně uznal brankář sílu odvěkého rivala.
MATCH OVERVIEW LEGACY
24. 11. • 17:10
HC Sparta Praha
HC Sparta Praha
3:0
ONLINE
24. listopadu
17:10
HC Slavia Praha
HC Slavia Praha
Góly

Domácí: 04:05. Forman, 53:22. Ton, 59:12. Ton

Hosté:

Sestavy

Domácí: Pöpperle (Král) – Krejčík, Pilař (A), Kubát, Švrček, Philipp, Gřegořek, Sičák – Rolinek (C), Hlinka (A), Ton – Buchtele, Pech, Kumstát – Rachůnek I., Přibyl, Klimek – Rachůnek T., Simon, Forman. Trenér: Josef Jandač

Hosté: Furch (Svoboda) – Štich, Kadlec (C), Holub, Kolařík, Wharton, Knot, Šenkeřík – Tomica (A), Petrovický, Bednář (A) – Krenželok, Růžička, Skokan – Poletín, Vrdlovec, Stránský – Doležal, Klhůfek, Micka. Trenér: Vladimír Růžička

Rozhodčí

Minář, Šír – Frodl, Charvát

Stadion

Tipsport arena (Praha, Holešovice)

Návštěva

13 082 diváků


Slávista Petr Šenkeřík brání sparťanského mladíka Dominika Simona
Slávista Petr Šenkeřík brání sparťanského mladíka Dominika Simona

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud