13. února 2014 • 12:09

Kometa má problém. Přišla o jednoho z největších sponzorů a miliony

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejová Kometa Brno se dostala do nepříjemných kleští. Během sezony přišla o jednoho ze svých největších partnerů, společnost Kajot ohlásila odchod. Společně s ní zmizí z brněnského hokeje částka odhadem vyšší než 10 milionů korun. Klub musí vyřešit, jak díru zalepit, a udělat tak hodně rychle. Odliv peněz se totiž může odrazit i na provozu haly, v níž Kometa hraje – stále ještě Kajot Areně.



Byla to časovaná bomba, na které Kometa balancovala bezmála rok. I díky masivní podpoře Kajotu, společnosti provozující herny a výherní automaty, si modrobílí předloni zahráli finále extraligy. Jenže město Brno na přelomu ledna a února rozhodlo o zákazu výherních automatů v některých městských částech a jen pár dní nato ohlásila společnost odchod nejen z Komety, ale i z dalších brněnských klubů.

Pro hokejisty to znamená citelnou ránu. V rozpočtu budou muset zalepit velkou díru. „Nad rámec zákonem stanovených povinných odvodů společnost KAJOT za posledních několik let přerozdělila desítky miliónů korun,“ píše se v tiskovém prohlášení. Že značná část z tohoto balíku putovala Kometě, která je v Brně jasně nejpopulárnější, se samo nabízí.

„Je to velký problém,“ přiznává Libor Zábranský, šéf Komety.

Ví, že ho čekají perné měsíce. Samozřejmě už na konci probíhající sezony se rozhoduje o tom, jak bude vypadat sezona následující. Navíc klubu dobíhá smlouva o působení v hale, jejíž provoz spolkne 20 milionů za sezonu a dalších pět milionů za nájem platí. Pokud na to v rozpočtu nezbude, mohou nastat problémy.

Zábranský věří, že situaci ve spolupráci s městem vyřeší.

O katastrofálních scénářích se ale moc bavit nechci, známe veřejnost, jak by reagovala na diskuzních fórech a všude možně. Nerad bych do společnosti vnášel paniku. Za sebe říkám a pevně věřím, že to zvládneme,“ řekl v rozhovoru pro klubový web a vybraná média v Brně.

Kajot už stáhnul svůj velký reklamní banner z haly. V jejím případě přichází do úvahy návrat k letitému názvu Rondo, ale do konce sezony zůstane ten stávající. Taky loga Kajotu zůstanou na dresech hráčů.

Momentálně je Kometa na velké křižovatce a myslím si, že nikdo z vedení klubu nemůže odhadnout, jakým směrem se má dál ubírat,“ tvrdí Zábranský.

Že by ale výrazné oslabení rozpočtu mělo mít vliv na výsledky Komety, byť by to mělo znamenat, že si nebude moct dovolit lepší a tím pádem dražší hráče, to si Zábranský nemyslí. Jeho tým je letos na nejlepší cestě do elitní šestky a přímého postupu do čtvrtfinále, všechny krize v sezoně dokázal ustát a nejméně předkolo play off má už teď jisté. Je to poprvé po jejím návratu do extraligy, kdy základní část dohraje v takovém klidu.

„Určitě nespojujte výkony mužstva s rozpočtem,“ může i díky tomu Zábranský říct.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud