František Suchan
23. listopadu 2014 • 20:45

Hořava odmítá pokutu. Klidně skončím s trénováním, říká

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přesvědčení mu čišelo z očí. Pokutu deset tisíc korun za upřímná slova z minulého pátku po divočině ve Zlíně platit nehodlá. Miloslav Hořava, asistent litvínovského trenéra, to pronesl na tiskové konferenci po zápase s Vítkovicemi, před nímž flastr od svazu na klub dorazil.



Mluvil jasně, vyrovnaně. „Veřejně říkám, že s tím nesouhlasím, v žádném případě to nezaplatím a nechci, aby to někdo platil za mě,“ spustil Miloslav Hořava ještě před zhodnocením nedělního utkání.

„Vůbec nic jsem neporušil, a jestli je tohle vzkaz od svazu, abych nejen já, ale i kolegové trenéři drželi hubu a krok, tak to odmítám,“ vrátil se ke svému prohlášení po duelu, který zničili mizerným výkonem hlavní sudí Čech s Polákem.

„Nebojím se vůbec ničeho, jen kdyby to mělo narušit pohodu v týmu, jsem ochotný obětovat cokoliv. I kdybych měl skončit s trénováním. Nic jsem neudělal, řekl jsem jenom, co tam bylo, řekl jsem to slušně a nesouhlasím s tím, aby se trenéři nemohli vyjadřovat tak, jak chtějí,“ dodal Hořava.

Litvínov zuří na sudí ve Zlíně: Faul, který nebyl, a vyloučený, který nehrál
Video se připravuje ...

Minulý pátek ve Zlíně, kde jeho tým i vinou řady špatných rozhodnutí soudců (následně potrestaných komisí rozhodčích) prohrál 5:6 prodloužení, pronesl toto: „V hokeji se pohybuji dlouho, ale to, co se tu dnes dělo, považuji za ostudu a nehoráznost českého hokeje. Jsem zvědav, jak to vyřeší svaz. Hráči by museli být z betonu, aby toto vydrželi. Ale dál už nic (neřeknu), nechci dostat pokutu.“

Když měl svá slova vysvětlit vedení soutěže, napsal následující: „Z důvodu zákazu vyjadřování se aktérů utkání v den zápasu k výkonu rozhodčích jsem v tu chvíli těsně po utkání a v pozápasových emocích neviděl jinou možnost, jak upozornit na nestandardní vedení našeho zápasu ve Zlíně,“ čímž podle šéfa extraligy Josefa Řezníčka potvrdil, že se vyjadřoval k rozhodčím v den utkání, za což následuje pokuta 10 tisíc korun.

Tahle ale na svazové konto nepřiputuje. Hořava zněl velice přesvědčeně…



Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud