František Suchan
23. listopadu 2014 • 18:00

Nechci, aby nás už Polák pískal, říká Kysela. Hrozí mu pokuta

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bude se platit. Za dohru nervózního zápasu Zlína s Litvínovem z minulého pátku (6:5p), který těžce nezvládli rozhodčí Polák s Čechem, už dorazila na sever Čech pokuta za výroky kouče Miloslava Hořavy a extraligová disciplinárka dostala k projednání následný televizní komentář generálního manažera Roberta Kysely. Tomu hrozí flastr 50 tisíc korun.



Před utkáním s Vítkovicemi Robert Kysela o událostech posledního týdne promluvil. Zlín i vedení soutěže přijaly jeho omluvu a vysvětlení, disciplinárka však od ředitele extraligy Josefa Řezníčka dostala k projednání případ, v němž se litvínovský šéf kulantně dotkl slova ‚korupce‘. To proto, že za poškozování dobrého jména ligy může Řezníček udělit jen nejméně 50 tisíc korun pokuty, kdežto disciplinární komise oplývá širším spektrem možností trestu, v němž se dají zohlednit i polehčující okolnosti. „Byl bych smutný, kdybych musel platit,“ reagoval Kysela při zmínce o hrozící pokutě. „Asi by doma nebyly Vánoce,“ dodal s úsměvem.

Na klub mu každopádně dorazí složenka na 10 tisíc korun za vyjadřování se k výkonu sudích, kterého se ve Zlíně dopustil rozezlený kouč Miloslav Hořava. „Tak si jí holt asi bude muset zaplatit,“ pokýval Kysela.

Hořava tehdy označil duel za „ostudu a nehoráznost českého hokeje“ a následně vysvětlil svá slova v dopise managementu soutěže takto: „Z důvodu zákazu vyjadřování se aktérů utkání v den zápasu k výkonu rozhodčích jsem v tu chvíli těsně po utkání a v pozápasových emocích neviděl jinou možnost, jak upozornit na nestandardní vedení našeho zápasu ve Zlíně.“

Za pokažený zápas nicméně v uplynulém týdnu trestala i komise rozhodčích, mimo jiné hlavní Robert Čech musel do první ligy a Roman Polák dostal stop na jeden zápas. Ten však zároveň od Kysely požaduje veřejnou omluvu za to, že podle něho spojil jeho jméno se zmínkou o korupčním jednání.

„Začátkem týdne se tomu budu věnovat. Je slušnost na dopis se žádostí odpovědět, ale myslím, že jsem neudělal nic, co by ho (Poláka) opravňovalo k tomu, aby po mě požadoval omluvu,“ stojí si za svým Kysela. „Spíš se provinil on, protože jednoznačně Litvínov poškodil, svými špatnými rozhodnutími nás připravil o dva body a jestli se má někdo omluvit, měl by on přijít a říct: ‚Nezlobte se, pánové, já to zkazil.‘ Jestliže tohle neumí nebo nechce říct, tím spíš to vypadá, že to je tak, jak jsem říkal – že nás poškodil úmyslně. Já ho nenařknul z korupce, on možná jen chová antipatie k Litvínovu a to není dobré. Tak by nás neměl rozhodovat, měl by říct: ‚Bohužel, já Litvínov nenávidím, nechci je pískat.‘“

Verva plánuje rozhodčího Poláka vetovat, na což má podle regulí nárok. „V pondělí budeme řešit, co dál. Dokud tady povedu klub, budu se snažit, aby Polák už zápas Litvínova nepískal,“ uzavřel jednoznačně Kysela.

Litvínov zuří na sudí ve Zlíně: Faul, který nebyl, a vyloučený, který nehrál
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud