17. prosince 2014 • 18:45

Nový kouč Slavie Dušan Gregor? Kamarád i ras, který umí zařvat

Autor: vrb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Má velice těžký úkol. Hokejová Slavia se topí na samotném dně tabulky a vytáhnout by ji měl nový trenér Dušan Gregor. Dvaapadesátiletý slovenský kouč má s českou extraligou zkušenosti, před šesti lety vedl Liberec, se kterým dokráčel až do semifinále, pro české fanoušky je však velkou neznámou. Jaký je druhý nástupce Vladimíra Růžičky?



S libereckými hráči měl kamarádský vztah, dokázal však na ně výrazně zvýšit hlas. Tak už ve středu vypadal i první slávistický trénink pod jeho vedením. Úvod nechal na svém asistentovi Josefu Beránkovi, který stejnou funkci zastával i vedle Lubiny, ale pak už si vzal slovo.

A stařičkým Edenem se mohutně rozléhaly jeho pokyny. Přichází tak muž, který ještě před lety měl pověst bouřliváka. „Určitě jsem emotivnější typ trenéra,“ pravil před příchodem do Liberce.

„Uměl zařvat a rozčílit se, když někdo nedělal to, co měl. Na trénincích často někoho pořádně seřval,“ popsal iSport.cz útočník Václav Nedorost. „Na druhou stranu se s ním dalo mluvit, často s námi mluvil individuálně. Nebylo to tak, že by jen koučoval a komunikace by šla stranou, to ne. Neměl jsem s ním žádný problém, nemůžu si na něj stěžovat,“ dodal.

Podobně mluvil i tehdejší mluvčí klubu Jan Rachota. „Byl hodně přísný, prostě ras – impulzivní kouč, který striktně vyžadoval disciplínu,“ přiblížil.

Vůči veřejnosti byl však Gregor otevřený. „K médiím byl ochotný a neměl s tím žádný problém. Rád na tu dobu s ním vzpomínám,“ dodal Rachota.

Důraz kladl na diváky

Do Liberce Gregor naskočil v rozjeté sezoně 2007/08 a tým dovedl mezi nejlepší čtyřku, kde ho zastavila právě Slavii. Na začátku dalšího ročníku byl ale po špatných výsledcích odvolán. Už tehdy však prohlásil, že by se do extraligy jednou rád vrátil. „Nikdy jsem se netajil tím, že mě trénování v Česku lákalo, a jsem rád, že jsem tady mohl působit,“ přiznal trenér, který před deseti lety dovedl Trenčín ke slovenskému titulu. Naposledy vedl Vladivostok v KHL.

Již před šesti lety Gregor zdůrazňoval, jak jsou pro něj důležití diváci, jejich nezájem však Slavii trápí. V návštěvnosti domácích zápasů je druhá nejhorší v celé extralize. „Na diváky kladu velký důraz protože jsou součástí týmu. V Liberci chodí na hokej hodně lidí a já věřím, že se jim námi předváděná hra bude líbit,“ řekl tehdy pro web Bílých Tygrů.

Pokud ale Slavia začne vyhrávat, předvádět atraktivní hokej a Gregor ji stejně jako Liberec dovede například do semifinále play off, může fanoušky do O2 areny zpátky přilákat.

Hokejové Slavii moc do smíchu není, nový kouč Dušan Gregor se ale při příchodu na ledovou plochu usmíval
Hokejové Slavii moc do smíchu není, nový kouč Dušan Gregor se ale při příchodu na ledovou plochu usmíval

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud