12. března 2015 • 18:20

SESTŘIH: Sparta vyhrála nad Hradcem 5:3 a slaví druhou výhru

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Sparty porazili ve druhém utkání čtvrtfinále play off Hradec Králové 5:3 a v sérii vedou po domácích utkáních 2:0. Pražané otočili ze stavu 2:3, vítězný gól dal kapitán Tomáš Rolinek. Po dvou brankách dali domácí Jan Buchtele a hostující Jaroslav Kudrna. Třetí utkání je na programu v neděli od 18:20 na východě Čech.



Brzy po úvodním buly měl možnost Kumstát, ale nedal, navíc na ledě zůstal ležet otřesený jeho parťák z útoku Pech. Brzy se však do hry vrátil. Po Cingelově přesné "žabce" měl další šanci Sabolič, ale i on ztroskotal na brankáři Kacetlovi. Na konci čtvrté minuty Červený s jedním ze sparťanů na zádech dokázal zakončit, Novotný však zázračně zakročil.

Poté se zase potil Kacetl, dokázal však zneškodnit i velkou příležitost Buchteleho. Menší bitka přinesla první tresty duelu, přičemž Sparta hrála přesilovku a právě Buchtele ji zblízka využil po výtečné Réwayově přihrávce zpoza branky. Těsně před přestávkou Sparta chybovala při rozehrávce, Šimánek ale Pražany nepotrestal - ztroskotal na Novotném.

SESTŘIH: 2. čtvrtfinále play off, Sparta - Hradec Králové 5:3
Video se připravuje ...

Druhé dějství bylo nabité událostmi. Nejprve neuspěl Forman, ale herně aktivnější byli v těchto fázích Východočeši a dočkali se brzy odměny. Ve 25. minutě nahodil Pospíšil z otočky kotouč před Novotného, kde se k němu dostal Kudrna a pohotově zavěsil. Za minutu měla Sparta vedení zpět, když bek Mikuš v signalizované početní výhodě využil zacloněného výhledu Kacetla a jeho rána zápěstím od modré čáry skončila v brance.

Ve 27. minutě ale musel na trestnou lavici Forman a po rychlých předávkách puku ho Kudrna ranou z kruhu pro vhazování poslal zpět do hry. Pouhých 17 sekund po vyrovnání udeřil Mountfield znovu, když Pláňkovo nahození od modré čáry dokázal pohotově tečovat Kukumberg.

Spartu nakopla bitka i ubránění oslabení 3 na 5
Video se připravuje ...

Před polovinou základní hrací doby zvedla diváky ze sedadel bitka Barinky s Valcourtem, v níž domácího rohovníka nezastavila ani krev, jež se mu řinula po tváři. Ve 33. minutě se do dobré pozice prodral v oslabení Rolinek, ale nedal a Spartě bylo vzápětí ještě hůře, neboť po Mikušově faulu musela na 43 sekund do tří. Přestože se ocitla v kleštích, odolala.

V nástupu do třetí části se proti pravidlům provinil Vydarený a Pražané trestali, když zacílil neomylně Réway. Další možnost spálil Forman. V 50. minutě nahradil Novotného ve sparťanském brankovišti Janus. Šest minut před koncem se parádně trefil Rolinek a dokonal tak další obrat v utkání. Vzápětí se mezi tyče vrátil Novotný.

Sparta vyhrála i podruhé, Hradec jede domů za stavu 0:2 na zápasy
Video se připravuje ...

Hosté však již na vyrovnání nedosáhli ani při power play, přestože byla podpořená přesilovkou. Prázdnou branku minul naopak Hlinka, jenž poté předložil pojistku Buchtelemu a ten 1,3 sekundy před koncem nezaváhal.

HC Sparta Praha - Mountfield Hradec Králové 5:3 (1:0, 1:3, 3:0)
Branky a nahrávky: 15. Buchtele (Réway), 26. J. Mikuš (J. Hlinka, Vondrka), 42. Réway (Polášek), 55. Rolinek (Přibyl, Pilař), 60. Buchtele (J. Hlinka) - 25. Kudrna (Pospíšil), 28. Kudrna (Vydarený, Šimánek), 28. Kukumberg (Pláněk). Rozhodčí: Pešina, Fraňo - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 8:9, navíc J. Mikuš (Sparta) 10 min. Využití: 2:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 7638. Stav série: 2:0.

Sparta: Novotný (50.-55. Janus) - Ďaloga, J. Mikuš, Pilař, Polášek, Piskáček, Barinka - Kumstát, Pech, Rolinek - Réway, J. Hlinka, Buchtele - Sabolič, Cingel, Vondrka - Forman, Přibyl, Dvořáček. Trenéři: Jandač a Moták.
Hradec Králové: Kacetl - Dietz, Vydarený, Čáp, Jank, Pláněk, Vašíček - Kudrna, Mertl, Šimánek - Dej, T. Knotek, Pospíšil - Valcourt, Kukumberg, Červený - Vantuch, Tvrdík, Kopta. Trenéři: Draisaitl a Kučera.

MATCH OVERVIEW LEGACY
12. 3. • 18:30
HC Sparta Praha
HC Sparta Praha
5:3
ONLINE
12. března
18:30
Mountfield HK
Mountfield HK
Góly

Domácí: 14:59. Buchtele, 25:18. Mikuš, 41:04. Réway, 54:01. Rolinek, 59:58. Buchtele

Hosté: 24:17. Kudrna, 27:29. Kudrna, 27:46. Kukumberg

Sestavy

Domácí: Novotný (50.-55. Janus) – Ďaloga, Mikuš, Pilař (A), Polášek, Piskáček, Barinka, Eminger – Kumstát, Pech, Rolinek (C) – Réway, Hlinka (A), Buchtele – Sabolič, Cingel, Vondrka – Forman, Přibyl, Dvořáček – Černoch. Trenér: Josef Jandač.

Hosté: Kacetl (Kantor) – Dietz, Vydarený (A), Čáp, Jank, Pláněk, Vašíček, Piegl – Kudrna, Mertl, Šimánek (C) – Dej, Knotek, Pospíšil – Valcourt, Kukumberg (A), Červený – Vantuch, Tvrdík, Kopta. Trenér: Peter Draisaitl.

Rozhodčí

Pešina, Fraňo – Gebauer, Lederer

Stadion

Tipsport arena, Praha

ONLINE: Sparta - Hradec Králové (18:30)


Roman Kukumberg poznal důraz sparťanských obránců
Roman Kukumberg poznal důraz sparťanských obránců

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud