15. března 2015 • 18:00

SESTŘIH: Kometa otočila zápas ve Zlíně a vede v sérii 2:1

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Komety Brno zvítězili ve třetím utkání čtvrtfinále play off extraligy ve Zlíně 2:1 a stejným poměrem vedou i v sérii hraní na čtyři výhry. O výsledku rozhodla druhá třetina, v níž Brňané v rozmezí čtyř minut zásluhou Františka Ptáčka a Antonína Honejska otočili výsledek. Čtvrtý zápas je na programu v pondělí v 18:20 opět ve Zlíně.



SESTŘIH: 3. čtvrtfinále play off, Zlín - Brno 1:2
Video se připravuje ...

Oproti úvodním zápasům v Brně sáhl trenér Zlína Rostislav Vlach ke třem změnám v sestavě. V obraně se nově objevili Aleš Holík s Urbancem místo Horáka s Valentou a ve čtvrtém útoku Fořta nahradil po otřesu mozku uzdravený Kubiš. Brňané se představili ve stejném složení jako v posledním vítězném duelu.

Zlín vsadil od prvních minut na útočný hokej podložený agresivitou v osobních soubojích. Kometa oplácela stejnou zbraní a po získání kotouče vyrážela do nebezpečných protiútoků. Zlín postupně získal územní převahu, ze které také vytěžil úvodní gól.

Obránce Holík zachytil u modré čáry kotouč, který jen nahodil před brankou, kde zůstal zapomenutý Roman Vlach. Tomu jen stačilo tečovat puk a na změnu směru brankář Čiliak už nereagoval. Zvýšit náskok Zlína mohl ještě ve 14. minutě Petr Holík, který ujel soupeřovým obráncům, situaci ale zachránil Čiliak.

Kometa postupně převzala režii hry. Hodně jí k tomu dopomohly zbytečné fauly protivníka, v oslabení odehráli Berani polovinu druhé třetiny a Kometa tlak využila k otočení výsledku. Ve 23. minutě ujel Káňa po levém křídle a po jeho přihrávce obránce Ptáček vyrovnal. Ve 27. minutě při vyloučení hlavní zlínské opory Čajánka využil za pouhých 18 sekund početní výhodu Honejsek. Ujel po pravé straně a střelou mezi chrániče nohou překvapil Štůralu.

Šanci vyrovnat měl v úvodu třetí třetiny Okál, své sólo ale zakončil nepřesnou střelou. Kometa už do útočení tolik nepospíchala, zaměřila se více na bránění středního pásma a hru zjednodušovala nahazováním kotoučů do útočné třetiny. Závěrečná snaha Zlína o vyrovnání už vyzněla naprázdno.

PSG Zlín - HC Kometa Brno 1:2 (1:0, 0:2, 0:0)
Branky a nahrávky: 9. Roman Vlach (A. Holík) - 23. Ptáček (J. Káňa II, Mrázek), 27. Honejsek (Malec). Rozhodčí: Šindler, Úlehla - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 7:5. Využití: 0:1. Diváci: 7000 (vyprodáno). Stav série: 1:2.

Zlín: Štůrala - A. Holík, Žižka,, Marušák, Urbanec, Kotvan, Řezníček - J. Svoboda, Čajánek, O. Veselý - Okál, Leška, Köhler - P. Holík, Roman Vlach, Říčka - Ondráček, Sedláček, Kubiš. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.
Brno: Čiliak - Ptáček, Kováčik, Dujsík, Hanzlík, Kuboš, Malec - Ton, V. Němec, J. Hruška - Vondráček, Koreis, Burian - Honejsek, H. Zohorna, Dočekal - Mrázek, L. Čermák, J. Káňa II. Trenéři: Kýhos, Pešout a Beran.

MATCH OVERVIEW LEGACY
15. 3. • 15:30
PSG Zlín
PSG Zlín
1:2
ONLINE
15. března
15:30
HC Kometa Brno
HC Kometa Brno
Góly

Domácí: 9:11. Vlach

Hosté: 22:42. Ptáček, 26:38. Honejsek

Sestavy

Domácí: Štůrala (Kašík) – Marušák, Urbanec, A. Holík, Žižka, Kotvan, Řezníček, Stuchlík – Svoboda, Čajánek, Veselý – Okál, Leška, Köhler – Holík, Vlach Říčka – Ondráček, Sedláček, Kubiš.

Hosté: Čiliak (Falter) – Ptáček, Kováčik, Dujsík, Hanzlík, Kuboš, Malec, Hájek – Ton, Němec, Hruška – Vondráček, Koreis, Burian – Honejsek, Zohorna, Dočekal – Mrázek, Čermák, Káňa.

Rozhodčí

Šindler, Úlehla – Brejcha, Suchánek

Stadion

ZS Luďka Čajky

ONLINE: Zlín - Brno (15:30)


MOMENT: Antonín Honejsek rozhodl utkání
Video se připravuje ...

Fanoušci Brna odpálili pyrotechniku na stadionu ve Zlíně
Video se připravuje ...

MOMENT: Šance Petra Holíka v první třetině
Video se připravuje ...

MOMENT: Zákrok Tomáše Štůraly proti dorážce Petra Mrázka
Video se připravuje ...

Střelec prvního gólu Roman Vlach ze Zlína.
Střelec prvního gólu Roman Vlach ze Zlína.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud