29. března 2015 • 19:15

Slavia poprvé v baráži prohrála, České Budějovice znovu padly

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Třetími zápasy pokračovala baráž o extraligu. České Budějovice zatím nevyhrály jediný zápas, prohrály i s Chomutovem. Pražská Slavia poprvé v baráži prohrála, nestačila na Olomouc a padla 0:2.



Slavia poprvé v baráži padla, nestačila na Olomouc

Hokejisté Olomouce porazili ve 3. kole baráže o extraligu pražskou Slavii 2:0 a i podruhé doma naplno bodovali. Se ziskem sedmi bodů se posunuli do čela o dva body před Chomutov a Slavii. O výhře rozhodli ve druhé třetině Jan Knotek a Jiří Řípa, brankář Jiří Trvaj udržel čisté konto díky 23 úspěšným zákrokům.

První velkou šanci měli domácí. Ve čtvrté minutě Matai dorážel do odkryté branky, ale Furch stihl zasáhnout hokejkou. Pak ohrozili slávistického brankáře Laš a Škůrek. Na druhé straně v sedmé minutě trefil tyčku obránce Knot.

Další obrovskou příležitost domácích neproměnil znovu Matai, který nedokázal doklepnout puk na brankovišti. V posledních vteřinách úvodní třetiny Vyrůbalíkovi ujel Pletka, Trvaj však jeho střelu vyrazil.

Domácí se dostali do vedení ve 26. minutě v přesilové hře. Vyrůbalíkův pokus zblízka Furch zbdrzdil, ale volný puk dorazil do branky Knotek. Olomouc hned za 73 vteřin zvýšila, když se po akci Marosze se Zuzinem trefil Řípa. Pak měla přesilovku Slavia a Trvaj podržel svůj tým při Sklenářově šanci. Poradil si i s Valachovou ránou při hře čtyř proti čtyřem. V závěru třetiny zkoušel Furcha překvapit z úhlu Buc.

Třetí část začala přesilovkou domácích, kterou sice nevyužili, ale udržovali si tlak a hráli převážně v obranné třetině Slavie. Hosté měli v polovině závěrečného dějství výhodu početní převahy a Olomouc opět podržel Trvaj. Čtyři minuty před koncem mohla Mora zvýšit. Marosz našel Řípu, jehož rána šla do tyče. V přesilovce pak jel sám na Furcha Knotek, ale slávistický gólman si prostor mezi betony pohlídal.

SESTŘIH: 3. kolo baráže, Olomouc - Slavia 0:2
Video se připravuje ...

HC Olomouc - HC Slavia Praha 2:0 (0:0, 2:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 26. J. Knotek (Vyrůbalík), 27. Řípa (Zuzin, Marosz). Rozhodčí: Pešina, Úlehla - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:0. Diváci: 3869.

Olomouc: Trvaj - Majeský, Vyrůbalík, Škůrek, Ondrušek, Houdek, Staněk - Buc, J. Knotek, Laš - Kucharczyk, Marosz, Řípa - Zuzin, Herman, Matai - Jergl, Patera, R. Dlouhý. Trenéři: Fiala, Dopita a Tomajko.
Slavia: D. Furch - Valach, Šulc, A. Růžička, Štich, Knot, Kolařík - Sklenář, Bednář, Tomica - Stránský, Vas, Pletka - Kolář, Vlasák, J. Doležal - M. Čermák, Andres, J. Veselý. Trenéři: J. Beránek a Srdínko.

MATCH OVERVIEW LEGACY
29. 3. • 17:00
HC Olomouc
HC Olomouc
2:0
ONLINE
29. března
17:00
HC Slavia Praha
HC Slavia Praha
Góly

Domácí: 25:26. Knotek, 26:39. Řípa

Hosté:

Sestavy

Domácí: Trvaj (Urbisch) – Vyrůbalík, Majeský, Ondrušek, Škůrek, Staněk, Houdek, Rašner – Laš, Knotek, Buc – Řípa, Marosz, Kucharczyk – Matai, Herman, Zuzin – Dlouhý, Patera (C), Jergl.

Hosté: Furch (Svoboda) – Valach, Šulc, Růžička A., Štich, Knot, Kolařík, Drahorád, Novák – Sklenář, Bednář (C), Tomica – Stránský, Vas, Pletka – Kolář, Vlasák, Doležal – Andres, Čermák, Veselý.

Rozhodčí

Pešina, Úlehla – Hlavatý, Tošenovjan

Stadion

Zimní stadion Olomouc. Kapacita: 5.500 míst.

Návštěva

3869 diváků

ONLINE: Olomouc - Slavia (17:00)


Motor nevyhrál ani proti Chomutovu

Hokejisté Chomutova vyhráli ve 3. kole baráže o extraligu v Českých Budějovicích 4:1 a po druhém úspěchu za sebou se posunuli s pěti body na druhé místo tabulky o dva body za vedoucí Olomouc. Jihočeši i potřetí prohráli a s jediným bodem zůstávají na posledním místě příčce. Chomutov potvrdil bilanci ze vzájemných zápasů z této sezony první ligy, ve kterých pokaždé bodoval.

České Budějovice se představily podruhé za sebou doma. Zatímco v pátečním duelu Slavii potrápily a podlehly až po samostatných nájezdech, dnes se proti nim postavil silnější soupeř. Chomutov v utkání většinou dominoval a kráčel si jistě pro tři body.

Severočeši poprvé zahrozili už v páté minutě, ale Račuk svou šanci neproměnil. O chvíli později však už byl Ondřej Kaše úspěšnější a otevřel skóre. V osmé minutě mohl náskok Chomutova zvýšit Sinisalo, ale Bláha jeho pokus kryl.

Do druhé části vstoupili hosté ve stejném tempu a hned v její úvodu trefil Ondřej Kaše tyč. Ve 24. minutě rozhodčí vyloučili domácího obránce Žovince a Chomutov početní převahu využil. V závěru přesilovky našel přihrávkou Gajovský před brankou Hřebejka a bývalý českobudějovický útočník přidal druhý gól hostujícího celku.

Chomutov se prosadil i v závěrečné části, kdy se po pár vteřinách trefil Vladimír Růžička mladší. V tu chvíli jako by České Budějovice ztratily respekt a osmělily se k odvážnější hře. Tu zúročily v přesilové hře, když se z úhlu trefil Punčochář. Jenže vzplanutí domácích záhy utnul Dušek, jenž přidal čtvrtý gól hostů a definitivně tím rozhodl o vítězi duelu.

Chomutov tak potvrdil, že na České Budějovice umí zahrát. V základní části první ligy ve vzájemných duelech vždy bodoval a jen jeden z nich prohrál po samostatných nájezdech.

SESTŘIH: 3. kolo baráže, České Budějovice - Chomutov 1:4
Video se připravuje ...

ČEZ Motor České Budějovice - Piráti Chomutov 1:4 (0:1, 0:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 43. Punčochář (Žovinec) - 7. O. Kaše (D. Květoň), 25. Hřebejk (Gajovský), 41. V. Růžička ml. (O. Kaše), 47. Dušek (J. Drtina). Rozhodčí: Šindler, Mikula - Brejcha, Jelínek. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:1. Diváci: 6203.

České Budějovice: Bláha (47. Gába) - Punčochář, Žovinec, Suchánek, Vráblík, D. Růžička, Semrád - Kuchejda, Pajič, Švihálek - Nouza, J. Straka, A. Přibyl - Vaniš, Rob, Boháč - Marek, Trummer, Pašek. Trenéři: Rosol a Bělohlav.
Chomutov: M. Kopřiva - Rutta, Skinner, Rýgl, J. Drtina, Šulák, Toman, Koma, Bartejs - Hovorka, Gajovský, Hřebejk - D. Květoň, V. Růžička ml., O. Kaše - Račuk, Kämpf, Sinisalo - McGregor, Dušek, L. Květoň. Trenéři: B. Kopřiva a Totter.

MATCH OVERVIEW LEGACY
29. 3. • 17:00
ČEZ Motor České Budějovice
ČEZ Motor České Budějovice
1:4
ONLINE
29. března
17:00
Piráti Chomutov
Piráti Chomutov
Góly

Domácí: 42:52. Punčochář

Hosté: 06:46. O. Kaše, 25:13. Hřebejk, 40:44. Vl. Růžička ml., 46:36. Dušek

Sestavy

Domácí: Bláha (47. Gába) – Punčochář, Žovinec, Suchánek, Vráblík, D. Růžička, Semrád, Škopek – Kuchejda, Pajič, Švihálek – Nouza, Straka, Přibyl – Vaniš, Rob, Boháč – Marek, Trummer, Pašek – Švec.

Hosté: Kopřiva (Hanuljak) – Skinner, Rutta, Drtina, Rýgl, Toman, Šulák, Bartejs, Koma – Hřebejk, Gajovský, Hovorka – O. Kaše, Vl. Růžička ml., D. Květoň – Sinisalo, Kämpf, Račuk – L. Květoň, Dušek, McGregor.

Rozhodčí

Šindler, Mikula – Brejcha, Jelínek

Stadion

Budvar aréna

Návštěva

6203 diváků

ONLINE: České Budějovice - Chomutov (17:00)

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud