21. dubna 2015 • 21:56

Ručinský se zranil a vzteky bouchl do kamery. Přijde o MS?

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
Dostál: Moc se mi líbí Kovář. Staňkovi pomohla Slavia, kdo ale jako trojka?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Litvínovský lídr Martin Ručinský je podle všeho zraněný! Nedohrál šesté finále hokejové extraligy po bolestivé srážce z první třetiny. Do hry ještě zasáhl, dal i gól, ale ve třetí části se už na ledě neobjevil. Tím může být ohrožen i jeho start na MS, které začíná příští týden v pátek. Třinec nakonec vyhrál 6:3 a vynutil si sedmý zápas.



SESTŘIH: 6. finále play off, Litvínov - Třinec 3:6
Video se připravuje ...

V první třetině šestého finále Ručinského narazil v rámci pravidel Adamský , ale litvínovský útočník se těžce zvedal z ledu a na střídačce jeho tvář zkřivila bolestivá grimasa. Vzteky praštil i do kamery, která ho snímala z bezprostřední blízkosti.

Ručinský měl po souboji problémy s levou rukou. Do několika střídání ještě naskočil, ale ve třetí třetině se už na ledě neobjevil – celkem odehrál necelých šestnáct minut. Ve druhém útoku ho nahradil Miloslav Hořava.

„Normální dohrání hráče. Viděl jsem ho na hrazení, nevěděl jsem, co to je za kluka. Prostě jsem ho dohrál a tím to pro mě haslo. Nic víc,“ řekl ke střetu Adamský.

Trenér Radim Rulík jeho stav ve studiu České televize nechtěl nijak blíž specifikovat, přesto řekl, že by se do hry nevrátil, ani kdyby Litvínov zápas ve třetí části zdramatizoval, což nasvědčuje tomu, že se zranil. Do poslední dvacetiminutovky navíc nenastoupil ani brankář Pavel Francouz .

Naštvaný Ručinský! Po hitu Adamského se zranil a bouchl do kamery
Video se připravuje ...

„Nebudu prozrazovat, proč nehráli dál. Oba odstoupili ze hry a fanoušci si budou muset počkat na sestavu, která nastoupí do posledního zápasu. Víc bych to nekomentoval. Kdybychom ale snížili, Martina Ručinského bychom stejně nepovolali,“ řekl Rulík.

Ručinský je trumfem i pro Vladimíra Růžičku pro nadcházející mistrovství světa v Praze a Ostravě, které začíná příští pátek 1. května. Ze sestavy by ho vyřadilo jen zranění, protože reprezentační kouč se 44 letým útočníkem počítá.

„Pokud budou zdraví, chci je v týmu. Jsou zkušení, mají něco za sebou, hrají velice dobře a určitě o ně stojím,“ řekl Růžička začátkem dubna o Ručinském a Jágrovi .

 

Hrňa otevřel skóre šestého finále s Litvínovem
Video se připravuje ...
MOMENT: 2 góly ve finálovém zápase krátce za sebou
Video se připravuje ...
Na gól Litvínova ve druhé třetině Třinec rychle odpověděl
Video se připravuje ...
Štefan Růžička zmařil Litvínovu naděje gólem na 5:2
Video se připravuje ...
Petr Chaloupka fauloval Jakuba Klepiše a oslabil Litvínov
Video se připravuje ...
Litvínov srazily zbytečné fauly, stály je šestý zápas
Video se připravuje ...
Jako na stadionu! V Třinci fandili na náměstí a slavili návrat finále
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud