19. dubna 2016 • 21:07

Kuriózní oslabení potopilo Slavii. Po prohře se jí sen o extralize rozplývá

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hodně nešťastný moment se podepsal pod prohru Slavie v Jihlavě (1:4) v 10. kole baráže o extraligu, která může v konečném součtu znamenat, že Pražané se do nejvyšší soutěže letos nevrátí. Za stavu 2:1 pro Duklu šla Slavia ve 44. minutě do tří za to, že brankář Alexandr Hylák zalehl puk až za body pro vhazování, což se nesmí. Domácí přesilovku bleskově využili a utkání rozhodli ve svůj prospěch.



Pro Alexandra Hyláka to v Jihlavě nebyl šťastný zápas. V první třetině dvakrát inkasoval, když střely stačil vždy jen ztlumit chráničem nebo tělem a puky mu propadly do sítě, na začátku třetí třetiny pak inkasoval zřídka vídaný dvouminutový trest. Před dotírajícím soupeřem zalehl puk v horní části pravého kruhu, což je posuzováno jako zdržování hry. Jelikož Slavia už měla jednoho vyloučeného, šla do tří.

Za 16 vteřin hry nabídnutou šanci bombou od modré využil jihlavský bek Alexander Grebenjuk. Dukla navýšila vedení na 3:1 a za další dvě minuty upravila na konečných 4:1.

„Orientoval jsem se dobře, ale myslel jsem si, že existuje pravidlo tří vteřin, kdy mám možnost puk ještě rozehrát nebo se s ním vrátit. Taky jsem se v pohodě vrátil, ale rozhodčí mi vysvětloval, že v této situaci se s hvizdem nečeká. Nevěděl jsem to. Dostali jsme dvě minuty, dostali jsme třetí gól. Víc není co říct,“ vysvětloval zklamaný Hylák.

Pocit byl o to horší, že Karlovy Vary v té době vedly nad Litvínovem. Výsledek znamenal, že po mistrovském Litvínovu je i Energie už téměř zachráněná v nejvyšší soutěži, naopak Slavii zbývá jen teoretická šance.

Musela by v pátek porazit Litvínov a zároveň doufat, že Karlovy Vary získají o dva body méně než ona v duelu s Jihlavou. Pak by ještě sešívaní museli extraligového soka v neděli na jeho ledě zdolat.

„Dodnes jsme to měli ve svých rukou, kdybychom vyhrávali, mohli jsme se tam protlačit my. Tady jsme to z rukou pustili. Špatně se hledají slova. Atmosféra v šatně je hrozná. Musíme v pátek vyhrát a čekat, jestli Vary klopýtnou, jestli jim je Jihlava vezme a my zůstaneme ve hře. Ale už to bude sci-fi,“ hlesl útočník Milan Mikulík.

Pražany pořádně nalomila už polovina první třetiny, v níž inkasovali dva góly. Marek Melenovský se v baráži trefil vůbec poprvé, Marek Prokš zase oslavil svoje narozeniny.

SESTŘIH: Jihlava - Slavia 4:1 (Baráž, 10. kolo)
Video se připravuje ...

„Při prvním gólu jsem tam byl rychleji vyrážečkou, při druhém gólu jejich hráč trefil klasicky teploměr. Jsou to momenty o náhodě. Někdy vás trefuje všechno, i kdybyste seděl v rohu hřiště, jindy ve váš prospěch nejde nic. My jsme hlavně jenom jeden gól dali, to je pak jedno, jestli inkasujeme dva, tři, pět nebo osm… celkově jsme ve druhé polovině baráže málo skórovali, pohoda se z naší hry vytratila, hodně dobře rozehraných zápasů jsme ztratili,“ podotkl Hylák.

Za stěžejní moment zápasu považoval řadu vyloučení ve třetí třetině, kdy Dukla vedle ještě stále jen 2:1. „Přišla dvě naše vyloučení ještě před tím momentem se zalehnutím puku, do ničeho jsme se moc nedostali. Teď to vypadá, že rozhodující mohl být můj trest, při kterém jsme dostali třetí gól, ale to jsou klasická kdyby,“ dodal Hylák. Místo snahy o korekci výsledku Pražané i nadále vysedávali víc na trestné lavici, ve třetí dvacetiminutovce vyfasovali hned šest dvouminutových trestů. O náporu nemohlo být řeči.

O konečný výsledek z Karlových Varů, jejichž zápas během rozhovorů po zápase právě skončil, se Hylák ani moc nezajímal. Když se přece jen dozvěděl, že Energie vyhrála 5:3, měl jasno: „To se dalo čekat.“

Tíha okamžiku až v tuhle chvíli na Slavii dopadla naplno.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud