26. května 2016 • 00:00

Jihlava se extraligy nevzdává, nabídku Varů ještě zvaží město

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Možnost odkoupení licence na hokejovou extraligu pro Duklu Jihlava představitelé města zatím jednoznačně neodmítli. Nabídku dostalo vedení prvoligové Jihlavy od Karlových Varů.



Jihlavská městská rada, která je valnou hromadou Dukly, záležitost projednala na svém dnešním zasedání. Znovu se jí bude zabývat za dva týdny, až bude mít podrobnější informace, sdělil mluvčí radnice Radek Tulis.

Dukla Jihlava na svém webu uvedla, že karlovarská Energie požaduje za licenci 12 milionů korun s možností splátek. Generální manažer Západočechů Miroslav Vaněk však řekl, že částka je vyšší. Zároveň uvedl, že Energie oslovila potencionální zájemce s nabídkami o odkup licence pro případ, že by sama nedokázala zajistit vyrovnaný rozpočet.

Jihlavský náměstek primátora Jaroslav Vymazal (ODS) před týdnem řekl, že osobně považuje odkup licence za městské peníze za nereálný.

Na dnešním jednání pověřili radní města jednatele Dukly Bedřicha Ščerbana dalším jednáním a přípravou podrobnějších informací. Radní se chtějí dovědět více o právních okolnostech případného odkupu licence a jeho financování a také o možnostech zapojení partnerů a sponzorů klubu, uvedl mluvčí.

Rada města podle Tulise v dnešní diskusi ale také potvrdila to, že za svůj hlavní směr v oblasti sportu považuje vytváření infrastruktury a podporu dětí a mládeže, nikoliv podporu profesionálního sportu.

Dukla Jihlava se s Karlovými Vary utkala v jarní baráži, v níž Západočeši uhájili extraligovou příslušnost.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud