Adam Sušovský
22. června 2016 • 12:17

Tmelí partu, dřou. Sparťané vyrazili nabírat sílu na Vysočinu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Stmelit partu, nabrat svaly i sílu na novou sezonu. A především utéct z každodenního stereotypu do příjemného prostředí a přírody. Posilovnu v Praze hokejisté Sparty vyměnili za malebné prostředí Vysočiny. V odlehlém resortu Svatá Kateřina si na týdenním soustředění dávají do těla a taky relaxují. Poprvé v sezoně kompletní. S týmem se nově připravují i útočné posily Petr Vrána, Brian Ihnacak a Dominik Uher.



Je tady úplný klid. Ještě loni v resortu Svatá Kateřina prý bylo problém zachytit mobilní signál, i proto si rehabilitační centrum hokejisté Sparty pro svá letní soustředění tak oblíbili. Týden plný tvrdé dřiny, ale také příjemné rehabilitace tady před začátkem nové extraligové sezony zažívají stejně jako loni i letos. A zase je tady o nich hodně slyšet.

Tvrdé dopolední dávky v posilovnách nebo na přilehlém travnatém hřišti okořeněné hlasitým povzbuzováním a hecováním střídá odpoledne volný program. Včera se o něj staral útočník Lukáš Pech: „Chlapi, zapište se, co chcete dělat,“ burcuje všechny příchozí k obědu. V nabídce je poker, blízký golf, nohejbalový či tenisový turnaj, fotbal, a nebo ping pong.

„I když v ping pongu nám Tomáš Pöpperle dělá problém, protože ho umí výborně a nemá konkurenci,“ usmívá se trenér gólmanů Petr Přikryl, protože brankářská jednička Sparty u tenisového stolu údajně dominuje. V případě brankářů je ale ping pong součástí přípravy.

Hokejisté Sparty se připravují na novou sezonu extraligy
Hokejisté Sparty se připravují na novou sezonu extraligy

„Vždycky se po rozvičce odpojíme od týmu. První den jsme měli zaměřený vyloženě na rychlost, pak třeba na koordinaci. Pro brankáře je výborný i ping pong, vypadá to, že nic nedělají, ale mají to v rámci odpočinku nebo část tréninku v sérii. Byl by pro ně skvělý i squash nebo tenis, to využijeme ještě ve zbytku přípravy,“ říká Přikryl.

„Chceme tady samozřejmě něco odtrénovat, ale taky si odpočinout a naladit tým, který je z části nový. Dopoledne máme klasický trénink, odpoledne spíše hry. Nejnáročnější jsou kondiční cvičení, běhy nebo kolo, kdy jedou kluci třeba půlminuty nadoraz, mají krátký odpočinek a pak znovu. To jsou věci, u kterých se občas dělá nevolno,“ usmívá se kondiční trenér Martin Iterský, že hráče rozhodně příjemný pobyt jako v lázních nečeká.

Až včera si přitom sparťané mohli říct, že jsou kompletní. S týmem se totiž na soustředění vydaly i tři velké útočné posily, které se na sezonu měly připravovat individuálně. Petr Vrána, Dominik Uher i Brian Ihnačák. Ten do resortu po zpoždění svého letu z Itálie dorazil až včera odpoledne a jako poslední nováček týmu se svým spoluhráčům představoval.

„Jsem útočný hráč. Strašně rád tvořím hru v útočném pásmu, moc rád hraju s pukem, a když si takhle sedneme se spoluhráči, můžeme z toho být spousta zábavy. Doufám, že si tady budeme užívat hokej, a že to bude sranda. Těším se na to, že budeme se Spartou vyhrávat a dávat góly. A že zaútočíme na titul,“ řekl Ihnačák.

Celý rozhovor s Brianem Ihnačákem čtěte ve středečním vydání deníku Sport.

 

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud