11. prosince 2016 • 20:50

Drama v Brně! Čiliaka odvezli z ledu na nosítkách, ale je v pořádku

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hodně nepříjemnou chvilku prožila hokejová Kometa Brno na začátku třetí třetiny zápasu proti Mladé Boleslavi. Ve 42. minutě se při jednom ze zákroků zranil její brankář Marek Čiliak tak bolestivě, že ho z ledu musela odnést nosítka, a ještě během zápasu (Kometa ho vyhrála 4:1) putoval 26letý gólman na rentgen do nemocnice. Vyšetření ale vážné zranění vyloučilo.



Čiliak se zranil při zákroku u své pravé tyčky. Napřed vyjel do pole, pak se musel roztáhnout proti šanci jednoho z mladoboleslavských hráčů a zvedal se na nohy, načež ztratil rovnováhu, upadl zády na brankovou konstrukci a pak šel znovu na led.

Zprvu se zdálo, že po chvilce vydechnutí se brankář Komety zkusí postavit sám, to už se mu ale nedařilo. Z ledu ho pak zvedal lékař týmu, bolest už však byla natolik výrazná, že musela přijet nosítka.

„Mááárek Čiliak!“ vyvolávalo hromově brněnské publikum a přálo gólmanovi brzké uzdravení. Čiliak divákům z nosítek dvakrát zamával rukou. Povzbudivě ho poplácal i boleslavský brankář Jan Lukáš.

Za Kometu utkání dochytal Karel Vejmelka. Ihned po nástupu inkasoval, víc gólů ale nepustil a Kometa v klidu vyhrála 4:1. Za svůj výkon během dvou třetin byl Čiliak vyhlášen nejlepším hráčem Komety v utkání, cenu za něho převzal kapitán  Leoš Čermák .

Kometa Brno - Mladá Boleslav: Drama v Brně! Čiliaka odvezli na nosítkách
Video se připravuje ...

„Je hodně nepříjemné dívat se, jak váš brankář křičí bolestí. Nejen já, ale celé mužstvo mu držíme palce, určitě mu zavoláme. Nevíme, co mu je, ale vypadal fakt blbě. Pro celé mužstvo je v zápase nepříjemné, když brankář leží a křičí,“ říkal útočník Marcel Haščák.

Cestou na ošetřovnu s bolestivou grimasou v obličeji se Čiliak domníval, že má zřejmě vylomenou holenní kost.

"Čekal jsem, až se vrátí večer z nemocnice. Přišel o berlích, ale lékaři nic vážného naštěstí nenašli," řekl dnes ČTK trenér brankářů Komety Radovan Daněk. "Původcem bolesti byl zřejmě nerv. Ještě ho čeká další odborné vyšetření. Máme dnes volno. Uvidíme, s jakou přijde v úterý v podvečer na trénink," uvedl Daněk.

Sám Čiliak na facebooku potvrdil, že je v pořádku. "Díky všem, jsem OK," napsal. Brno porazilo Mladou Boleslav 4:1 a před reprezentační přestávkou se dostalo na druhé místo v tabulce o tři body za Třinec.

Marka Čiliaka z ledu odvezli na nosítkách
Marka Čiliaka z ledu odvezli na nosítkách

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud