16. března 2017 • 20:24

Liberec - Plzeň 4:2. Mistr nezaváhal, druhou výhru režíroval Bartovič

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
Sport Magazín a otevřená zpověď fotbalisty Martina Fenina
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté mistrovského Liberce zvládli úspěšně i druhý duel čtvrtfinálové série extraligy a po výhře nad Plzní 4:2 vedou v sérii 2:0 na zápasy. Na vítězství nejlepšího týmu základní části se podílel dvěma góly slovenský útočník Milan Bartovič. Souboj hraný na čtyři vítězné duely bude pokračovat v neděli a v pondělí v Plzni.



Zápas začal svižně. Už po 97 vteřinách hry šel pykat domácí bek Derner a Plzeň přesilovku využila, když se od modré čáry trefil Lev. Liberec ale bleskově odpověděl a hned za 18 vteřin bylo vyrovnáno. Valský s prvním pokusem po objetí branky neuspěl, ale znovu se zmocnil puku a z levé strany ze záporného úhlu překvapil Machovského.

Hned v páté minutě navíc Bílí Tygři udeřili při své první přesilovce. Při Kracíkově pobytu na trestné lavici zúročil tlak úřadujícího mistra Bartovič, který tečoval Ševcovu střelu od modré čáry.

Zvýšit mohli domácí při přečíslení tří na jednoho, které Radivojevič vyřešil střelou, ale Machovský zasáhl betonem. Plzeň vyrovnala v 15. minutě, kdy se po hře čtyř proti čtyřem dostala do početní výhody. Obránce Čerešňák proměnil svůj výpad přesnou ránou z pravého kruhu na bližší tyč.

Liberec - Plzeň: Čerešňák překvapil Lašáka, trefil se nad lapačku na 2:2
Video se připravuje ...

Ve 23. minutě mohl v přesilovce po vyhození puku brankářem Machovským do hlediště vrátit vedení Severočechům Jelínek. Šimek jej parádní přihrávkou vysunul do úniku, ale Machovskému pomohla horní tyč. V další početní výhodě při Frühaufově trestu ve 29. minutě se už Liberec radoval. Svačina uvolnil Bartoviče, který střelou z mezikruží dal druhý gól v utkání.

Domácí pak odolali při Radivojevičově trestu a při Pulpánově vyloučení na druhé straně minul v dobré pozici Krenželok. Při plném počtu hráčů na ledě se hnal do úniku Svačina, ale puk mu stihl vypíchnout útočník Svoboda.

Na přelomu druhé a třetí třetiny se Liberec ubránil při Vlachově pobytu na trestné lavici. Domácí si pak vytvořili převahu, ale Machovského nepřekonali a gólovou pojistku nepřidali ani při Kadlecově trestu. Krenželok z dobré pozice minul. Hosty do velkých šancí dlouhou nepouštěli.

V 51. minutě mohl po přečíslení s Jelínkem zaútočit na hattrick Bartovič, ale plzeňský gólman se včas přesunul. O čtyři minuty později mohlo být vyrovnáno, když při Svobodově šanci zachránil svůj tým Lašák. Výsledek zpečetil 148 sekund před koncem Krenželok, který zblízka skóroval do odkryté branky po Šimkově přihrávce.

Bílí Tygři Liberec - HC Škoda Plzeň 4:2 (2:2, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 4. Valský, 5. Bartovič (Ševc, Lakatoš), 29. Bartovič (Svačina, Valský), 58. L. Krenželok (R. Šimek) - 3. Lev (Kadlec, Indrák), 15. Čerešňák (Lev). Rozhodčí: Bulanov (Rus.), Kubičík - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 5:7. Využití: 2:2. Diváci: 7439. Stav série: 2:0.

Liberec: Lašák - R. Šimek, Ševc, Mojžíš, Vitásek, Jánošík, Derner - Bartovič, P. Jelínek, L. Krenželok - Lakatoš, Bulíř, Radivojevič - Valský, Vantuch, Svačina - J. Stránský, Bližňák, J. Vlach - od 21. navíc Ordoš. Trenéři: Pešán a Mlejnek.

Plzeň: Machovský - Kadlec, Němeček, Pulpán, D. Sklenička, Čerešňák, Frühauf - Lev, Kratěna, D. Kubalík - Indrák, Preisinger, Stach - M. Procházka, Kracík, T. Svoboda - Schleiss, Kodýtek, Koreis. Trenéři: Martin Straka, Vlasák, Čihák a Jiří Hanzlík.

MATCH OVERVIEW LEGACY
16. 3. • 18:00
Bílí Tygři Liberec
Bílí Tygři Liberec
4:2
ONLINE
16. března
18:00
HC Škoda Plzeň
HC Škoda Plzeň
Góly

Domácí: 03:08. Valský, 04:30. Bartovič, 28:23. Bartovič, 57:32. L. Krenželok

Hosté: 02:50. Lev, 14:44. Čerešňák

Sestavy

Domácí: Lašák (Will) – R. Šimek, Ševc (A), Mojžíš (A), Vitásek, Jánošík, Derner – Bartovič, P. Jelínek, L. Krenželok – Lakatoš, Bulíř, Radivojevič (C) – Valský, Vantuch, Svačina – J. Stránský, Bližňák, J. Vlach – Ordoš.

Hosté: Machovský (Hylák) – P. Kadlec (A), Němeček, Pulpán (A), D. Sklenička, Čerešňák, Frühauf, Slovák – Lev, Kratěna (C), D. Kubalík – Indrák, Preisinger, Stach – Martin Procházka, Kracík, T. Svoboda – Schleiss, Kodýtek, Koreis.

Rozhodčí

Kubičík, Bulanov – Hlavatý, Tošenovjan

Stadion

Home Credit Arena Liberec

Návštěva

7 439 diváků

Hráči Plzně se radují z vyrovnání skóre
Hráči Plzně se radují z vyrovnání skóre

Liberec - Plzeň: Bartovič tečoval puk za Machovského, 2:1
Video se připravuje ...

Liberec - Plzeň: Vyrovnáno! Valský z úhlu překonal Machovského, 1:1
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud