15. dubna 2018 • 13:23

Finská mise pro Tomáška. Z Pardubic míří do Jyväskylä

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový útočník David Tomášek odchází z Pardubic do finského klubu JYP Jyväskylä. Dvaadvacetiletý rodák z Prahy, který aktuálně bojuje v kádru české reprezentace o účast na květnovém mistrovství světa v Dánsku, uzavřel s letošním vítězem Ligy mistrů dvouletou smlouvu. Uvedly to oficiální webové stránky Jyväskylä.



Tomášek si v této sezoně extraligy připsal v 54 zápasech včetně play off 30 bodů za 13 branek a 17 asistencí. Celkem má na kontě v nejvyšší soutěži za tři sezony 153 utkání a 67 bodů za 36 gólů a 31 asistencí.

V tomto ročníku sehrál také zatím šest utkání za národní tým a zaznamenal čtyři body za dvě branky a dvě přihrávky. V reprezentaci debutoval 15. prosince 2016 na Channel One Cupu v duelu v Helsinkách s Finskem a při prohře 2:4 skóroval. Nyní už má na kontě devět utkání a pět bodů za tři góly a dvě přihrávky.

Do Dynama Tomášek přišel v roce 2015 po pětiletém působení v zámořských mládežnických soutěžích. Poslední dva roky v Severní Americe hrál v juniorské OHL za Belleville a připsal si ve 119 duelech 58 bodů za 26 branek a 32 asistencí. Ve dvou utkáních play off přidal dvě asistence.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud