22. května 2018 • 13:50

Nový partner i posily! Sparta byla prioritou, říkají Přibyl a Machovský

Autor: Daniel Ryl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vedení hokejové Sparty zbrojí na další ročník Tipsport extraligy s jediným úkolem - napravit předešlý neúspěch. Pražané chtějí dát zapomenout na brzké vyřazení v předkole play off a do následující sezony vstoupí i s novým partnerem - rakouskou pojišťovnou Merkur. Na tiskové konferenci se navíc oficiálně představily první dvě posily - brankář Matěj Machovský a Daniel Přibyl. První má vyřešit problémy v brankovišti, druhý se do klubu vrací po dlouhém zranění. Oba se ale shodují: „Sparta byla jasná volba!“



Příchod obou hráčů už Sparta potvrdila v předešlých týdnech. Brankář Matěj Machovský se vrací ze zámoří po nepovedeném boji o místo v Detroitu, zatímco snahu Daniela Přibyla poznamenalo vážné zranění kolene, kvůli kterému vynechal celou předešlou sezonu ve Stocktonu na farmě Calgary.

Oba dva už se ale na návrat do Česka těší a věří, že budou ve Spartě úspěšní. „Rozhodně se těším, až se zase vrátím do známého prostředí a mezi kluky, které dobře znám,“ přiznal Přibyl, jenž se vrací po dvou letech.

Do Calgary odešel před sezonou 2016/2017, v jejímž průběhu nastupoval jen za záložní tým ve Stocktonu a v AHL si připsal jen 33 zápasů. Důvodem bylo zranění stejného kolene, kvůli kterému na jaře nedohrál extraligové play off. To znamenalo jediné - operaci a dlouhou pauzu.

Machovský o návratu ze zámoří: Byl to ztracený rok. Na tlak ve Spartě jsem připravený
Video se připravuje ...

„Restart? To je spíš takové slovo pro vás. Spíš to beru tak, že život jde dál. Samozřejmě to bylo těžký, ale zároveň věřím, že mě to posílilo a teď se to zase v dobré obrátí,“ řekl sparťanský odchovanec.

Nepříjemnou zkušenost hodil za hlavu i Machovský. Bývalý brankář Plzně snil o angažmá v NHL, ale v Detroitu se ocitl na druhé koleji a celkově byl až pátým brankářem v pořadí. I proto pro něj nezůstalo místo ani u Grand Rapids, farmě Red Wings v AHL, proto většinu sezony odchytal za Toledo v nižší ECHL.

Jak bývalý reprezentační brankář přiznává, poslední rok považuje za ztracený. I proto věří, že ve Spartě nastartuje úspěšnější odobí své kariéry. „Že bych tam ještě rok zůstal? V jiné organizaci možná, ale ne v Detroitu,“ přiznal upřímně. 

Sparta o rodáka z Opavy stála dlouhodobě a nakonec dostala přednost před dalšími nabídkami. „Chtěl jsem se vrátit a Sparta byla v Česku prioritou,“ odmítl jiné možnosti gólman, který by měl už definitivně vyřešit problémy ve sparťanském brankovišti. 

Sparta byla jasná volba. Ještě teď, když má jako sponzora pojišťovnu, smál se Přibyl
Video se připravuje ...

Spartu pojistí společnost od sester Plíškových

Sparta představila také novou posilu mezi svými partnery. Tím nejnovějším se stala tradiční rakouská společnost Merkur, která působí na trhu už 220 let! Pojišťovna, jenž podporuje také s tenistky Plíškovy, uzavřela s českým klubem tříletý kontrakt a měla by pomoci zejména s mládeží.

„Pojišťovna Merkur pojistila všechny mládežníky ve Spartě,“ uvedl majitel klubu Petr Bříza, který příchod nového partnera oceňuje. „Tvrdě jsme pracovali, abychom pro nadcházející sezonu přivedli dalšího hlavního a významného partnera, a jsem rád, že se nám to podařilo,“ uzavřel šéf Sparty.

Z příchodu nového partnera měl radost i sparťanský útočník Daniel Přibyl. „Když jsem se rozhodoval, tak Sparta byla v Česku jasná volba. Nyní jsme s klubem navíc podepsali partnerství s pojišťovnou, což se mi docela hodí,“ zasmál se na adresu svého zraněného kolene 25letý útočník.

I na něj se bude Sparta v příští sezoně spoléhat.

Nové posily hokejové Sparty Matěj Machovský a Daniel Přibyl (uprostřed) s Petrem Břízou a členem nového sponzora klubu společnosti Merkur
Nové posily hokejové Sparty Matěj Machovský a Daniel Přibyl (uprostřed) s Petrem Břízou a členem nového sponzora klubu společnosti Merkur

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud