13. července 2018 • 15:07

Z Komety do Hradce! Východočeši ulovili posilu se zkušenostmi z NHL

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Novou posilou hokejistů Hradce Králové se stal útočník Tomáš Vincour. Poté co mu nevyšla zkouška ve finském Lukko Rauma, podepsal dvouletou smlouvu. Předchozí dvě sezony přitom brněnský rodák a odchovanec odehrál za konkurenční Kometu a dvakrát s ní dosáhl na mistrovský titul, po němž silně touží i Východočeši.



Mountfield chce v sezoně bavit diváky atraktivním hokejem plným rychlosti, dravosti a přímočarosti, do čehož mu urostlý forvard skvěle zapadá. "Hledali jsme zkušeného útočníka, který by zapadl do systému, který chceme letos hrát. Tomáš tyto parametry splňuje, navíc nás při osobním setkání přesvědčil, že jeho zájem hrát v Hradci je velký. Jsme také rádi, že jsme zase o kousek zvedli náš výškový i váhový průměr," uvedl pro klubový web generální manažer Aleš Kmoníček.

Vincour, který je příbuzným brněnského šéfa Libora Zábranského, hrál dosud v tuzemsku výhradně za Kometu. V roce 2007 odešel mládežnický reprezentant, na jehož kontě je už ale také 22 startů v českém A-týmu, za moře. Postupně si prorazil cestu až do NHL, kde odehrál za Dallas a Colorado 95 zápasů a zaznamenal 17 bodů za sedm gólů a 10 asistencí. V barvách Kazaně a Novosibirsku okusil i Kontinentální ligu.

Nyní se chce usadit na východě Čech. V týmu, k němuž se připojí během příštího týdne, by měl působit minimálně do roku 2020. "Tomáš nechce měnit angažmá po roce a my na základě letošní velké obměny kádru také preferujeme delší kontrakty, proto jsme se velmi rychle dohodli na dvouleté smlouvě," vysvětlil Kmoníček.

Přestavba týmu Mountfieldu ale Vincourovým příchodem ještě úplně nekončí. "Společně se sportovním manažerem Jardou Bednářem intenzivně jednáme o příchodu ještě jednoho útočníka. Rádi bychom měli jasno během příštího týdne," nastínil Kmoníček.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud