11. července 2018 • 15:10

Krejčík opouští mistrovskou Kometu. Novým domovem bude finské Lukko

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový obránce Jakub Krejčík opouští extraligovou Kometu Brno, které pomohl letos i loni k zisku mistrovského titulu a bude hrát za tým Lukko Rauma. Sedmadvacetiletý reprezentant podepsal ve Finsku roční smlouvu. Na twitteru o tom informovala agentura Sport Invest, která jej zastupuje.



Krejčík měl s Brnem uzavřenou platnou smlouvu, ale její součástí byla klauzule, která mu umožňovala odejít do zahraničí. A šéf klubu Libor Zábranský již v květnu uvedl, že počítá s tím, že ji hráč nejspíše využije. "Odehrál špičkovou sezonu, posbíral přes třicet bodů, co mám informace, zájem o něj je," řekl Zábranský.

Slova majitele Komety, generálního manažera a trenéra v jedné osobě potvrdil i hráčův zástupce Robert Spálenka. "Jakub Krejčík potvrdil během posledních dvou sezon v Brně svoji sportovní kvalitu, dva získané tituly a ocenění pro nejlepšího obránce mluví samy za sebe," uvedl Spálenka.

Odchovanec pražské Slavie v minulosti působil v Kontinentální lize a ve Švédsku, nyní jej čeká třetí zahraniční angažmá. Hrál za Örebro a Záhřeb, ze kterého loni na konci ledna přišel do Brna. Krejčík startoval na čtyřech světových šampionátech.

"Rauma měla o Jakuba dlouhodobý zájem, trenér i sportovní ředitel byli ochotni na něj dlouhou dobu počkat. Jsem přesvědčen, že finský styl hokeje mu bude sedět a posune ho opět na ještě vyšší sportovní úroveň," dodal Spálenka.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud