Pavel Ryšavý
11. září 2018 • 18:15

Hokej v ČT a O2 TV: hlavní tváře, limity i silné zbraně obou stanic

Vstoupit do diskuse
0
  • Legenda České televize Robert Záruba bude mít se svými kolegy konkurenty. S televizní stanicí O2 TV SPORT přichází komentátorský tým včele s Janem Velartem (vpravo uprostřed)Legenda České televize Robert Záruba bude mít se svými kolegy konkurenty. S televizní stanicí O2 TV SPORT přichází komentátorský tým včele s Janem Velartem (vpravo uprostřed)FOTO: koláž iSport.cz

    Více než 60 let neměla Česká televize v hokejových přenosech konkurenci. Nyní se však všechno mění. Od pátku 14. září totiž vstupuje do hry O2 TV SPORT a svému konkurentovi se chce s novými tvářemi a možnostmi co nejlépe vyrovnat. Na webu iSport.cz se dočtete o tom, co obě televizní stanice budou v nové sezoně Tipsport extraligy nabízet divákům a jaká jsou jejich očekávání.     

  • Hlavní tvář

    Hokejová show na O2 TV startuje v pátek! Co plánuje při přenosech z extraligy?
    Video se připravuje ...

    ČT sport

    Robert Záruba

    Povýšil pozici sportovního komentátora do úplně jiné dimenze. Stal se celebritou, znají ho i v nejzapadlejší vesnici. Nezavděčíte se všem, někomu nesedí jeho řev, ale drtivá většina národa ho miluje. To, kam se hokej v České televizi za posledních 20 let posunul, je hlavně jeho zásluha.

    O2 TV SPORT 

    Jan Velart

    Znát ho budou hlavně fanoušci NHL, kteří v noci ladili přenosy na Nova Sportu. Nemá tak slavné jméno jako hlavní eso České televize, byť má dlouholetou praxi. V hokejových znalostech za Zárubou zaostávat nebude, na každý zápas je velmi dobře připravený. Boduje seriozním projevem.

  • Ostatní komentátoři

    Komentátory extraligy budou na O2 TV Sport Libor Basík, Jan Homolka, Jan Velart a Tomáš ZetekFoto O2 TV Sport

    ČT sport

    Ondřej Zamazal, Tomáš Jílek, Michal Dusík

    Velká výhoda České televize se jmenuje silná základna. Michal Dusík je za Zárubou trochu upozaděný, ale na každém MS baví svým smyslem pro humor a bezprostřední reakcí na to, co se na ledě děje. Ondřej Zamazal budí nejvíc emocí, ale pamatujete si ho. To je pro televizi hlavní.

    O2 TV SPORT 

    Jan Homolka, Tomáš Zetek, Libor Basík

    Ani jeden z nich není v branži nováčkem, mají za sebou praxi na kabelových televizích. Jestli se těšíte na přešlapy typu Pavla Poulíčka, který si ve fotbalovém zápase pletl, kdo je Sparta a kdo Brno, nedočkáte se. Musí být ale něčím výrazní, aby fanoušci přiřadili hlas k tváři.

  • Experti

    Hokejový expert David PospíšilFoto Michal Beránek (Sport)

    ČT sport

    David Pospíšil, Milan Antoš, Petr Hubáček, David Moravec, Martin Procházka

    Hodně silná je dvojice Antoš + Pospíšil. Pokud jde o extraligu, nebojí se kousnout a jejich názory se často rozebírají i v hokejových kabinách. Nováček v týmu Petr Hubáček může být další eso. Přijde dokonale nachystaný, je vtipný. Je dobře, že kývl Zárubovi na nabídku, před kameru patří.

    O2 TV SPORT 

    Roman Málek, Petr Ton, Jakub Koreis, Jiří Tlustý

    Na pohled hodně nabitá sestava. Už v České televizi se přesvědčili, že ne každý skvělý hráč umí být stejně dobrý i před kamerou, ale tohle složení láká. Musí si najít svoje role, potřebujete, aby někdo z nich byl ranař, jiný víc zábavný, potřebujete, ať se od sebe liší. Potenciál má tahle sestava velký.

  • Co se od nich čeká?

    Robert Záruba a Dominik Hrachovina měli o úrovni společného výkonu při komentování jasno.Foto Twitter.com @narodnitym

    ČT sport

    Tradice

    Roky se už jede ve stejném mustru, stejné studio, stejný formát, hodně podobné pořady během mistrovství světa. Milovníkům tradice tenhle způsob hokejového vysílání extrémně vyhovuje. Dostanete přesně to, co čekáte. Neleknete se uragánu změn, ale dostanete úroveň, kterou znáte.

    O2 TV SPORT 

    Zábava

    Sport je zábava. Cítíte, že tohle je přesně linka, kudy O2 půjde. Víc kamer, barvitější přenos co do obsahu, pružnější grafika, uvolněný styl moderování, víc ironie. Tohle je světový trend, kdy si i komentátoři dovedou ze sebe vystřelit. Odsud by měl foukat hodně svěží vítr. Nebo spíš orkán.

  • Kde mají svoje limity?

    Hokej v České televizi zamrzl, chceme z něj udělat větší show, slibuje Kindernay z O2 TV Sport
    Video se připravuje ...

    ČT sport

    Kritika

    Hlavně při zápasech reprezentace je to hodně vidět, hlavně aby ve studiu někdo neřekl kritickou větu, aby se reportér nezeptal na něco, po čem by se hráč mračil. Největším střelcem v sestavě byl Marek Sýkora, který skončil. Jeho břitký jazyk může hodně chybět. Často se ČT bere moc vážně.

    O2 TV SPORT 

    Zkušenost

    Všichni komentátoři sice mají zkušenosti, ale od teď se každý jejich případný přebrept propere na sociálních sítích. Hlavně na začátku musí všechno do detailu šlapat i po výrobní stránce. Sebemenší chybička se u veřejnosti setká s velkou reakcí. Chvíli taky potrvá, než si reportéři vybudují kontakty mezi hráči.

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud