Ondřej Kuchař
2. října 2018 • 12:16

Jistota v brance Sparty! Machovský hodil za hlavu rok, kdy s ním zametali

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Brankoviště Sparty. V poslední dekádě snad nejsledovanější extraligový flek. Opředený mýty a pověstmi, patentovaný na neklid a starosti. Pro gólmany místo hrůzy. Nyní ale po letech přišel mocný mág. Matěj Machovský místo odklel. Alespoň prozatím. „Žádné čáry v tom ale nejsou,“ směje se brankář, který od nové sezony účinně střeží tři tyče Pražanů. Machovský promluvil o hořké zámořské zkušenosti, výkyvech ve hře Sparty i spolupráci s trenérem brankářů Petrem Přikrylem.



Nebýt výkonů Matěje Machovského , Sparta by se určitě nevyhřívala v elitní čtyřce extraligového pelotonu. Krčila by se níž. Přímou úměrou by přibývalo problémů a ubývalo bodů.

Sami hráči vědí, že k ideálu má hra daleko. Hlavní problém je v útoku. Chybí důraz, aktivita v zakončení, moment překvapení. „Možná se bojíme udělat něco víc, abychom něco nezkazili, protože na rozdíl od přáteláků teď už o něco jde,“ zamýšlí se zkušený forvard Petr Kumstát.

Výkony obránců šly oproti minulému ročníku nahoru, pořád se ale nevyhnou minelám. Soupeřům dovolí až příliš. Nepřesnosti a kiksy však zatím dokáže úspěšně hasit právě Machovský v brance.

Kolem letní posily se po návratu z roční štace za mořem vznášely otazníky. Způsob, jakým je gólman v prvních extraligových týdnech zadupal do země, ale budí respekt. Nutí k potlesku, pochybovače k uznalé omluvě. Pětadvacetiletý brankář je zatím totiž dominantní. Srší jistotou, spoluhráčům dává to nejdůležitější. Klid.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud