17. listopadu 2018 • 11:31

Gulaš bude znovu reprezentovat i kvůli Strakovi. Čím ho dostal Reichel?

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zpátky do elitního dresu! Stavitelům hokejové reprezentace se povedlo vrátit do národních služeb Milana Gulaše. Plzeňský kapitán se po minulé sezoně rozhodl smolnou kariéru v národním mužstvu zakonzervovat a věnovat se výhradně klubovým záležitostem. To se po schůzce s Robertem Reichlem změnilo. „Domluvili jsme se, že když mě trenéři budou potřebovat, rád přijedu,“ potvrdil 32letý Gulaš webu iSport.cz.



Klíčová schůzka jednoho z nejlepších extraligových hráčů s asistentem Miloše Říhy se uskutečnila před pár dny na západě Čech a podle Gulašova vyjádření proběhla skvěle.

„Hrozně se mi líbilo, jak na to Robert nahlíží. Přesvědčilo mě už jen to, že za mnou někdo vážil cestu, utvrzuje mě to v opravdovém zájmu trenérů. Ne snad, že bych přímý kontakt vyžadoval, ale o lecčems to svědčí. I takhle málo stačí k tomu, aby vás někdo přesvědčil ke změně názoru,“ popisuje Gulaš.

Před pár měsíci měl přitom jasno. Konec. A definitivní. V reprezentaci prožíval vzestupy a pády, smutných položek bylo o dost víc, než příjemných. Z různých důvodů několikrát přišel v poslední možnou chvíli o účast na mistrovství světa a naposledy v únoru o olympijské hry.

Do Pchjongčchangu byl Gulaš nominován, pár dnů před startem turnaje však po střetu s finským protihráčem v přípravném duelu musel odstoupit a s pochroumaným kolenem odletět domů.

„Byl jsem z toho dlouho špatnej a upřímně, úplně mi to vzalo energii a motivaci do dalšího boje o nároďák. Po všech těch marných bojích o nominaci se mi konečně podařilo vybojovat velký turnaj, na olympiádu jsem se hrozně moc těšil, a pak si urvu nohu v poslední třetině přípravného zápasu. Spočítal jsem si, že mi z různých důvodů nevyšlo sedm pokusů o mistrovství světa. A když už to konečně vypadalo, že se procpu na olympiádu, znovu jsem o to přišel. Najednou toho na mě bylo moc…“ líčí Gulaš upřímně.

Proměna zdánlivě jasného postoje přišla teprve nedávno. Své si řekla rodina, ale třeba i šéf plzeňského hokeje Martin Straka, první kandidát na uvolněný post po Josefu Jandačovi, jenž však nabídku kvůli velkému vytížení odmítl. „Dědek si mě zavolal a pověděl svůj názor, který bych shrnul do věty, že je škoda přestat jezdit na nároďák, když na něj ještě mám a podle něj mu pořád mám co dát,“ podotýká Milan Gulaš.

Velký rozhovor s Milanem Gulašem čtěte v Nedělním Sportu

Plzeň - Vítkovice: Gulaš vymíchal Bartošáka a zamířil k pravé tyči, 1:1
Video se připravuje ...

Kapitán Plzně Milan Gulaš v akci
Kapitán Plzně Milan Gulaš v akci

Plzeň - Vítkovice: Gulašovi nájezd vůbec nevyšel, Bartošák neměl žádnou práci
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud