Pavel Bárta
7. února 2019 • 17:35

Šéf Chomutova o neplacení hráčům či o údajném prodeji licence Kladnu

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vrací se to jako chřipka. Chomutov měl v posledních letech opakovaně problémy s tím, že hráčům dlužil peníze. Potíže se objevily třeba už před dvěma lety, spor s tehdejším kapitánem Michalem Vondrkou hrozil dokonce arbitráží. „Situaci vnímáme jako vážnou a děláme maximum, abychom ji vyřešili,“ tvrdí o současném stavu statutární ředitel klubu Jaroslav Veverka mladší. Piráti většině hráčů dlužili minimálně tři výplaty, po schůzce s vedením prý bouře utichla a situace se zklidnila. Jeden z předních funkcionářů klubu v rozhovoru pro iSport Premium také prozradil, zda se v momentální krizi obávali odchodu trenéra Vladimíra Růžičky, nebo jestli se řešila nedávno zmiňovaná varianta o prodeji extraligové licence do Kladna.



Vypadá to, že z největší bryndy jsou venku, kabina odsouhlasila kalendář na splácení dluhů. Na výsledcích to však nebylo znát. Naposledy vyhrál Chomutov 11. ledna v Karlových Varech, od té doby prošel sérií osmi porážek. Kdysi ctižádostivý klub uvízl mezi extraligovými propadlíky, větší starosti měli jen v Pardubicích. Na výkonech se podepsalo letní utahování opasků, kdy odešlo osm hráčů, ale jistě i starosti mimo led. „Vyřešené to určitě není, ale máme dohodu, jak to má běžet,“ dodává Jaroslav Veverka.

Neplnění finančních závazků vůči hráčům, to v Chomutově není úplně nová věc, tohle téma se muselo řešit už v předchozích letech. Proč k této situaci znovu došlo a jak to vypadá teď?
„Nevím, jestli je potřeba se k tomu dál vyjadřovat, protože už to proběhlo médii a nějaká prohlášení učiněna byla. Proběhly i schůzky s hráči. Mluvil s nimi náš výkonný ředitel (Stanislav Mikšovic), já jsem s některými mluvil přímo na osobní schůzce taky. Tam jsme se dohodli, jakým způsobem tu situaci budeme řešit. Když to tak řeknu, nemám teď ani potřebu se k tomu vyjadřovat do médií. Máme dohodu, jak to má běžet, a věřím, že ji obě strany dodrží.“

Takže dá se problém s neuhrazenými výplatami považovat za vyřešený?
„Vyřešené to určitě není. Už jen z toho důvodu, že se v tom samozřejmě zamotává i sportovní stránka, když to tak řeknu.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud