Zdeněk Janda
1. září 2019 • 17:56

Jágr i faktor X Réway. Zvládne Kladno extraligu? Příprava je výstrahou

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Některá místa jsou zrekonstruovaná, třeba kabina pro hosty. Před tou domácí na stěnách zůstávají cákance od šampaňského. Jako vzpomínka na euforii z postupu do extraligy. Kladenští Rytíři se po pěti letech vrátili mezi vyvolené. Pokud se udrží, zřejmě by to opět bylo na bublinky… Povede se to? A jak se bude dařit 47letému nezmarovi Jaromíru Jágrovi? Klíčové otázky bez jasných odpovědí.



Už v době, kdy mladší spoluhráči poletovali po kabině s doutníky v puse a dováděli, on stál před novináři a ve tváři se s úlevou a radostí mísily starosti. Až přilétla otázka: Jaromíre, máte vůbec radost?

Hokejový Bůh právě 19. dubna, ještě před koncem baráže, čtyřmi góly v Českých Budějovicích rozhodl o tom, že se klub jeho srdce objeví znovu na extraligové mapě. Jenže už v tu dobu Jágr říkal: „Jedna věc je dostat se nahoru. Ale druhá věc je to tam odehrát důstojně.“

Prorocká slova… Následuje rychlý střih. Je začátek září, Rytíři vlétnou do tvrdé reality za necelých čtrnáct dní. Na ledě mistrovského Třince.

A aktuální výsledkové rozpoložení v přípravě? Šest zápasů s účastníky extraligy. Pět porážek, jediný bod za prohru v nastavení s Litvínovem. Trudné skóre 12:34. Navíc naposledy to byl pořádný kotel. A ne ten, na který majitel dělá reklamu… Ten výsledkový. S Plzní výplach 2:8, s Karlovými Vary 1:7.

Cože? Dostat od Varů, týmu, který dlouhodobě válčí o udržení, takovou rychtu? To byl moment, který přidal vrásky i jindy optimistickým fanouškům. „Je to velké varování. To určitě jo. Kluci se musejí vrátit k pokoře. A je třeba makat,“ říká legendární útočník Milan Nový, nejlepší střelec československé hokejové historie. Pokud jde o extraligu, je optimistou. I když opatrným.

„Věřím, že se udržíme. A každý tým, který skončí pod námi, se musí počítat za úspěch,“ dodává Nový, jenž končil kariéru v době, kdy v áčku začínal Jágr. Když poprvé přišel vyjukaný mezi chlapy, mazáci mu řekli: „Hele, tam si sedni. Tam je volno.“

Volno nebylo. Tam seděl právě Nový… Teď už se oba téhle příhodě smějí. A doufají, že si trochu legrace užijí i během sezony. Ale bude to fuška.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud